Jar Jar Binks enyhén szólva sem a legkedveltebb karakter a Star Wars történetében. Az őt alakító Ahmed Bestet az elmúlt évtizedek során számos támadás érte a rajongók részéről, ezúttal azonban komoly védelmet kapott egykori filmes partnerétől.

Liam Neeson a Sirius XM műsor vendége volt, a vele készült interjú során pedig természetesen szóba került a Baljós árnyak is, amelyben a színész Ewan annak idején Ewan McGregor partnereként Qui-Gon Jinnt alakította, azaz Obi-Wan Kenobi mesterét.

Neeson az interjú során elmondta, hogy ő maga a mai napig hisz Best tehetségében, és meg van róla győződve, hogy a színész akár a következő Eddie Murphy lehetne.

“Tudom, hogy a rajongók és a kritikusok többsége nem szerette őt. Adam Best számos negatív visszajelzést kapott, ráadásul olyanokat, amelyek ártottak a karrierjének. De azt kell, hogy mondjam, hogy amikor együtt dolgoztunk, ő volt a legviccesebb és legtehetségesebb srác, akivel valaha találkoztam. Emlékszem, hogy fel is hívtam az ügynökömet, hogy ezt elmondjam neki” - mondta Neeson, majd azt is hozzátette, hogy rendkívül büszke a Baljós árnyakra a mai napig.

Bár Adam Best továbbra is számos videojáték szinkron-, illetve kisebb sorozatszerepeken dolgozott az elmúlt években, komolyabb szerepekben nem igazán láthattuk őt. Nemrégiben viszont hatalmas támogatást kapott a rajong, így jó eséllyel Best visszatérhet még a közeljövőben.