Idén ősszel érkezik a hazai mozikba is Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája, amely úgy tűnik máris megdöntött egy rekordot.

Kétségtelen, hogy a Suzanne Collins regényei alapján készült Éhezők viadala-filmek mára már szinte kultikussá váltak, hamarosan pedig megjelenik a történet előzményei is, amely középpontjában az eredeti trilógia főgonosza, Coriolanus Snow áll. A tesztvetítések már lezajlottak, ez alapján pedig kiderült, hogy az Énekesmadarak és kígyók balladája 2 óra 45 perces játékidőt kapott, amely a franchise eddigi leghosszabb epizódjának ígérkezik.

Collings még 2020-ban jelentette meg a Francis Lawrence rendezésében készülő film alapját, a történet szerint Snow mindent megtesz, hogy javítson családja helyzetén, így mentori feladatot vállal a 10. Éhezők viadalán. Mentoráltja a 12. körzetből érkező Lucy Gray Baird lesz, aki rövidesen egész Panem figyelmét magára vonja csodálatos tehetségével, így Snow is okkal kezdi el remélni, hogy jó esélyük nyílik arra, hogy ők nyerjék a viadalt.

A film főszerepeiben Peter Dinklage, Viola Davis, Jason Schwartzman, Fionnula Flanagan, Rachel Zegler, Burn Gorman és Flora Thiemann lesznek láthatók, az Énekesmadarak és kígyók balladája november közepén kerül bemutatásra a magyarországi mozikban.