Mark Hamill elmesélte, mi volt Carrie Fisherrel a leghülyébb vitája

Mark Hamill nagyon érzi a szocmédiát – a Twittert különösen, és nap mint nap szállít olyan tartalmat, amivel sikerül feldobnia a követőit.

Előszeretettel válaszolgat például a neki feltett kérdésekre – legutóbb például arra, hogy mi volt Carrie Fisherrel a leghülyébb vitája. A színész egyből tudta a választ:

Amikor megtudták, hogy Luke és Leia testvérek, akkor Hamill feltette a kérdést, hogy ezek szerint Luke is nemes? Mire Fisher rögtön rávágta, hogy NEM. A színészt amúgy nem igazán érdekelte a kérdés, de a színésznőnek ez fontos volt.

A tweet alatt persze rögtön elindult egy bejegyzés-folyam, hogy akkor pontosan kinek volt igaza ebben a kérdésben. Ugyan Luke és Leia anyja királynő volt, a Naboo bolygón nem származás útján öröklődik ez a cím, hanem a választással, így a két gyerek nem örökölte anyjuk után automatikusan a nemesi címet. Illetve Leia azért volt hercegnő, mert Breha Organa királynő fogadta örökbe – így, ha minden igaz, Luke valóban nem volt más, mint egy egyszerű farmer. Meg persze a galaxis egyik legerősebb Jedije.

Hamill egyébként gyakran megemlékezik nemrég elhunyt barátjáról, és rendszeresen posztol róla képet, emlékeket, sztorikat. A színésznő nagy űrt hagyott maga után a készülő Star Wars-univerzumban is, hiszen fel sem került annak a gondolata, hogy más játssza Leia Organa szerepét, vagy CGI-jal helyettesítsék. J.J. Abrams azt nyilatkozta, hogy szerencsére találtak olyan megoldást, ami a színésznő lánya szerint is elfogadható verziója annak, hogy Fisher alakját még egyszer a filmvászonra varázsolják.

Íme a színész bejegyzései: