A lengyel származású Agnieszka Zwiefka dokumentumfilmjében, a Vika!-ban a zenéé a főszerep. 

Zwiefka egy könnyed témához fordul a Vika! című filmjében, amely Lengyelország legrégebbi DJ-jéről szól, aki most már 80-as évei végén jár, és úgy bulizik, mintha nem lenne holnap.

"Ez a dokumentumfilm tisztelgés az örömteli öregkor előtt. Úgy tűnik, hogy a nők bizonyos kor felett elfogadják azt a tényt, hogy 'láthatatlanná' válnak a társadalom számára. Amikor betöltöttem a 30-at, úgy tűnt, mintha véget ért volna a világ. De az öregedés feltételeit valójában te határozod meg. Erről szól a 'Vika!'."

Bár a film főszereplője nem éppen nevezhető félénknek, a filmben való szerepléshez mégis némi meggyőzésre volt szüksége.

"Szereti a figyelmet, de csak bizonyos mértékig. Amikor felkerestem, egyértelművé tettem számára, hogy a filmben a személyiségének mélyebb rétegeit is szeretném bemutatni. Elkergetett," vallja be a rendező.

A színfalak mögé akartam látni. Mi rejlik a színes jelenség maszkja mögött? Egy év után rájött, hogy magányát és fájdalmát megmutatva valójában segíthet másoknak is. Aktivista, szeretné, ha cselekedetei hatással lennének az emberekre."

Ez egy igazi feelgood dokumentumfilm, amelyet, ha rendelkezel HBO Max előfizetéssel, akkor a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti HBO Max gombra kattintva érhetsz el.

78 Vika!  (2023)

dokumentum

A 84 éves DJ Vika a varsói éjszakai klubok sztárja. Karizmatikus és színes, nem hajlandó megöregedni. De vajon ez örökké tarthat? A „Vika!” egy olyan nő keserédes portréja,... több»

Rendező: Agnieszka Zwiefka
Szereplők: Wirginia Szmit