A SkyShowtime a mai napon mutatja be első lengyel, saját gyártású, tizenegy negyvenperces epizódból álló sorozatát, a Warszawiankát, amelynek két epizódja már streamelhető, a további részek pedig hétfőnként jelennek meg. A sorozat egyszerre kerül bemutatásra mind a 22 országban, ahol a SkyShowtime elérhető.

A Warszawianka egy fiktív drámasorozat, amely a 40 éves playboy, Franek Czułkowski (más néven "Czuły") tragikomikus kalandjait követi nyomon, akit az elismert lengyel színész, Borys Szyc alakít zseniálisan.

Czuły mélyen összetett karakter – tehetséges író, aki megtapasztalta a sikert és a kudarcot, és csapdában érzi magát személyes küzdelmei és a társadalmi elvárások között. A sorozat a város legérdekesebb karaktereit mutatja be, akik megjelennek Czuły kalandos életében, miközben azzal küzd, hogy megtalálja saját létezésének értelmét a modern világban.

A SkyShowtime vezérigazgatója, Monty Sarhan elmondta: "A SkyShowtime kifejezetten Európának létrehozott streaming szolgáltatásként elkötelezett a hiteles történetmesélés mellett, amely szórakoztatja és megindítja a nézőket minden országban, ahol a szolgáltatás elérhető. Izgatottan várjuk, hogy a Warszawianka - az első lengyel, saját gyártású sorozatunk - idén júniusban a közönség elé kerüljön. A Jakub Żulczyk által remekül megírt és a tehetséges Borys Szyc főszereplésével készült Warszawianka igazán lebilincselő szórakoztatást nyújt. Büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk ennek az elgondolkodtató felnőtt történetet mesélő, csodálatos sorozatnak a kizárólagos otthona."

"Vannak emberek, akik színt visznek az életünkbe - de ők maguk is a sötétség határán élnek. A Warszawianka a 40 éves, lélekben még mindig tinédzser Franek »Czuły« története. Ő a legjobb és a legrosszabb apa a világon. Egy bájos modorú, a nagyvárosi életstílusban vergődő jófiú, aki folyton rossz döntéseket hoz. Egy férfi, aki még mindig szerelmes, azonban fogalma sincs, hogyan kell szeretni. Kevés olyan srác van, mint Czuły, és úgy gondolom, hogy a nézők vonzódni fognak a sorozathoz, mivel szerintem sokan meglátják majd önmaguk egy részét az ő történetében. A SkyShowtime komoly elkötelezettséget tanúsított a sorozat létrejötte iránt, és tökéletes helyet biztosít a Warszawianka számára." – mondta Jakub Żulczyk, a népszerű lengyel regényíró, aki a forgatókönyvet írta.

A SkyShowtime eredeti sorozatát, a Warszawiankát Jacek Borcuch rendezte és Jakub Żulczyk írta, operatőre pedig Piotr Uznański volt. A sorozat főszereplője Borys Szyc, a további szerepekben Krystyna Janda, Jerzy Skolimowski, Ilona Ostrowska, Piotr Polak, Jadwiga Jankowska-Cieślak, Zofia Wichłacz, Paulina Gałązka, Jan Peszek, Maja Pankiewicz, Marianna Zydek, Jakub Wieczorek, Marta Ścisłowicz, Tomasz Włosok, Marcin Januszkiewicz és Milena Goździela látható.

A sorozat producerei Izabela Łopuch és Andrzej Besztak.

A Warszawianka az audiovizuális produkciók pénzügyi támogatásáról szóló törvény révén a Lengyel Filmintézet által nyújtott támogatással és a Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának finanszírozásával a Lengyel Köztársaságban készült.

dráma | vígjáték

SkyShowtime (2023.06.19.)

A drámasorozat a 40 éves playboy, Franek Czułkowski (más néven „Czuły”) tragikomikus kalandjait követi nyomon. Czuły egy mélyen összetett karakter: egy tehetséges író, aki... több»