2021.06.24   olvasottság: 1970x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

A Harry Potter könyvekből készült nyolc film egyelőre jól öregszik, hiszen máig a legnépszerűbbek közé tartoznak szerte a világban. Azzal a rajongók már persze tudnának vitatkozni, hogy a filmek mennyire jól adják vissza mindazt a varázst, amit a könyvek nyújtani tudnak. De azt senki sem vitathatja el a készítőktől, hogy nem tették oda magukat. Ez néha olyan apró részletekben érhető tetten, amelyek elsőre fel sem tűnnek a nézőknek.

Meglepő titokra derült fény Voldemorttal kapcsolatban

Az egyik ilyen a franchise állandó főgonoszát, Voldemortot érinti. Mint ismert, az ifjú Harry Potter lényegében mind a hét tanévében kénytelen valamilyen formában megküzdeni minden idők leggonoszabb mágusával, aki már csak azért is feni a fogát a fiúra, mert kishíján az okozta a vesztét még csecsemő korában.

De Voldemort túlélte a mindenki más számára vélhetően végzetes csapást, amit az okozott, hogy a kis Harryért az anyja az életét adta, így áttörhetetlen védelemmel ruházta fel, amitől Voldemort átka vissza szállt saját magára. Hogy miért maradt mégis életben a sötét nagyúr, mégha csak árnyéka is lett önmagának? A horcruxok miatt.

Azt minden rajongó álmából keltve is tudja, hogy Voldemort hét horcruxot hozott létre, amelyeket elrejtett szerte a világban. Ezek olyan mágikus tárgyak, amelyek a mágus lelkének egy-egy darabját őrzik. Amíg ezek a tárgyak léteznek, a mágus gyakorlatilag halhatatlan.

A filmek készítői itt rejtettek el egy apróságot, ami talán tényleg csak keveseknek szúrhat szemet elsőre. A filmben ugyanis minden egyes alkalommal, amikor Harryék elpusztítanak egy horcruxot, Voldemort mindig egy picit gyengébbnek tűnik. Ezt úgy oldották meg, hogy a karakter ruhája mindig egyre kopottabb és fakóbb. Ezzel szimbolizálják, hogy Voldemort apránként kezd eltűnni. Ugye, hogy eddig neked sem tűnt fel?