Mi történt, miután Samuel L. Jackson kijött az elvonóról?

Rengeteg színésznek, énekesnek és más híres embernek vannak sötét foltok a múltjában. Közéjük tartozik Samuel L. Jackson is, aki azonban sikeresen túljutott a nehézségeken, sőt, még a javára is tudta fordítani tapasztalatait.

A most 72 éves színész egészen fiatalon, 15 éves korában került először kapcsolatba a tudatmódosító szerekkel. Először csak füvezett, de idővel már a heroin, a kokain és a crack is a mindennapjai részévé vált. Így is kezdte meg színészi pályáját is, első mellékszerepeit olykor drog hatása alatt játszotta el.

A fordulópont akkor jött el, amikor egy nap a színész felesége és akkor 8 éves kislánya reggel arra ért haza, hogy Samuel L. Jackson öntudatlanul hever a szoba padlóján, körülötte pedig drogmaradványok volt szétszóródva. Felesége, LaTanya Richardson ekkor ultimátumot adott neki: vagy elvonóra megy, vagy elhagyják.

Samuel L. Jackson be is vonult egy klinikára, ahol végül összesen 28 napot töltött. Saját bevallása szerint minden percét gyűlölte, de valóban használt, ott ébredt rá, hogy ő nem egyszerű droghasználó, hanem függő. És csak egy utat választhat, ha leteszi a drogot és új alapokra helyezi az életét.

Samuel L. Jackson kemény utat járt be, amelynek egyik első és egyben legfontosabb lépcsője rögtön a rehabilitáció után jött el. Alig néhány héttel azután, hogy kijött a klinikáról, elkezdődtek Spike Lee filmje, a Dzsungelláz forgatási munkálatai. Ebben a színész is kapott egy mellékszerepet.

Ő alakította Gator Purifyt, egy drogfüggőt, aki függősége miatt lassan nem csak a barátait marja el maga mellől, de a családját is. Samuel L. Jackson minden személyes tapasztalatát és érzését bele tudta tenni a szerepbe, ami vissza is köszön a mozivásznon. Nem csoda, hogy alakítását díjjal jutalmazták a Cannes-i Filmfesztiválon. És ettől kezdve a karrierje is új fordulatot vett, egyre nagyobb filmekben egyre komolyabb szerepeket kapott. A többi pedig már történelem.