A 2016-ban mozikba került Öngyilkos osztag nem éppen a legnépszerűbb képregényfilm a rajongók körében, ráadásul számos olyan jelenetet és elgondolást tartalmaz, amelyek sokakat nem hagy nyugodni a mai napig.

A film egyik legvitatottabb képsorai közé tartozik az a jelenet, amelyben Joker egy kör közepén fekszik, ahogy pedig távolodik a kamera úgy válik egyre kivehetőbbé, hogy a kör késekből, lőfegyverekből, virágokból, miegymásból van kirakva. A szemfülesebbek azonban azt is kiszúrták, hogy a kép legszélén bizony babaruhák is kivehetőek.

Sokakat nem hagy nyugodni, hogy a ruhadarabok valójában milyen jelentéstartalommal bírnak, a legtöbben pedig talán félve, de arra vélnek következtetni, hogy Joker amolyan trófeaként tartotta meg a ruhadarabokat, minthogy csememőket is ölt, ez pedig igencsak vérfagyasztónak tűnik.

Maga a rendező David Ayer a hivatalos Twitter oldalán adott magyarázot minderre, amelyben igyekezett minél inkább lecsillapítani a kedélyeket:

“Ez sokkal ártatlanabb dolog valójában. Harley mindenképpen normális családot szeretett volna, ezzel igyekezett Joker tudtára adni, hogy gyerekeket szeretne. A kör pedig azt jelképezi, miként is látta Joker Harleyt” - olvasható Ayertől.

Ayert tehát szeretett volna belecsempészni a filmbe némi eredettörténetet is, amelyre lássuk be, nem igazán helyeték különösebben a hangsúlyt az Öngyilkos osztagban.