Nicolas Cage Drakulaként sem színész, hanem... 'színész'

Bár sokan úgy gondolják, hogy Nicolas Cage lehúzhatná a wc-n a karrierje utóbbi nagyjából tíz évét, a színész nem így gondolja, sőt. Úgy van vele, hogy magasról tesz arra, mit gondol róla Hollywood, ő imád játszani és szerepelni. Amíg él, ezt folytatni is fogja úgy, ahogy azt ő jónak látja. És egyébként is, ő nem színész, hanem 'színész' (angolul: thespian).

Nicolas Cage egy interjúban fejtette ki a véleményét arról, hogy mi is az ő hivatása valójában. Arról beszélt, hogy sokak szemében ha valaki jó színész, akkor egyben jó hazudozónak is számít. Hiszen ha valaki hitelesen bele tud bújni egy adott szerepbe, akkor könnyen megtéveszthet bárkit az életben. Éppen ezért nem szereti magára a színész kifejezést a hagyományos értelemben használni.

Nicolas Cage híres arról, hogy mennyire bele tudja élni magát minden szerepébe. Ezt hívja a szakma method actingnek, amikor a színész akár a forgatás előtt hónapokkal már arra tréningezi magát, hogy ténylegesen azzá az emberré váljon, akit el fog játszani. Ebben Nicolas Cage is az élen jár.

Jó példa erre az 1984-es Madárka című filmje, amelynek kedvéért érzéstelenítés nélkül húzatta ki két fogát csak azért, hogy jobban beleélhesse magát a karakterbe. Pár évvel később pedig a A vámpír csókja mozi egyik jelenetéért háromszor is élő csótányt evett, hogy a felvétel tökéletes legyen.

A színész a következő időszakban is igen aktív lesz, több projektje is előkészületi stádiumban van. Ezek közül kétségtelenül a Renfield kaphatja a legnagyobb figyelmet, ebben ugyanis nem kisebb alakot fog „életre kelteni”, mint Drakulát. Várhatóan ehhez a szerepéhez is a maga sajátos módján áll majd hozzá, de azért reméljük, hogy a beleélés kedvéért nem fog emberi vért inni és az ágyát sem cseréli majd koporsóra.