Nyilvánosságra hozták a tavaly ősszel tragikus hirtelenséggel elhunyt Matthew Perry végrendelkezését.

A színész meghagyta hogy a vagyonát az Alvy Singer Living Trust nevű alapítványra kívánja hagyni. A People magazin birtokába került  jogi beadvány szerint a végrendeletből kiderül, hogy a néhai színész vagyonának nagy része a hollywoodi kötődésű trösztbe kerül. 

Apja, John Perry és anyja, Suzanne Morrison az alap kedvezményezettjei, illetve a színész féltestvére, Caitlin Morrison és Rachel Dunn szintén kedvezményezettként szerepelnek. Perry a végrendeletében azt is jelezte, hogy esetleges gyermekei nem férhetnek hozzá a vagyonához, a színész egyébként hivatalosan is gyermektelen.

A bejelentésből az is kiderül, hogy Perrynek halálakor több mint 1 millió dollárnyi személyes vagyona volt, ami kiegészül azzal, amit a végrehajtók, Lisa Ferguson és Robin Ruzan, már elhelyeztek a trösztben.

A színész haláláról később nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyvből kiderült, hogy azt ketamin akut hatása okozta. A fulladás, a szívkoszorúér-betegség és a buprenorfin hatása (egy opioidhasználati zavar kezelésére használt gyógyszer) szintén a halálához hozzájáruló tényezők között szerepelt, amelyet balesetnek nyilvánítottak.

A boncolás mindemellett megállapította, hogy Perry, aki az értesülések szerint 19 hónapja tiszta volt, ketamin infúziós terápián vett részt, a legutóbbi kezelésre pedig mindössze másfél héttel a halála előtt került sor.