A holnap határa sikere után nem volt kérdés, hogy elkészüljön a folytatás, bár 2019. márciusában lehetett hallani arról, hogy Matt Robinson írja majd a forgatókönyvet, mostanáig viszont igencsak csendes volt a produkció háza tája.

A 2014-ben mozikba került Holnap határa története szerint bolygónkat egy eddig sosem látott földönkívüli támadás veszélyezteti. Az emberiség egyre elkeseredettebb csatát vív, így a tapasztalatlan Bill Cage-et is csakhamar utoléri a végzete.

A férfi hamar elesik az egyik csatatéren, ám különös módon egy időhurokba kerül, így újra és újra kénytelen átélni a saját halálát és a vesztes csatát. Viszont minél többször ismétlődik meg a múlt, Bill annál tapasztaltabb harcossá válik, így némi remény is csillan, hogy megváltoztathassa a harc végső kimenetelét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

How many whiteboards is too many? #LiveDieRepeat2

Doug Liman (@dougliman) által megosztott bejegyzés, Jan 14., 2020, időpont: 11:21 (PST időzóna szerint)

Kétségtelen, már az első rész történetvezetésével is meg kellett küzdenie egy picit a nézőknek, hogy kibogozzák azt, most pedig úgy tűnik, hogy ez a folytatással sem lesz másként. A film rendezője, Doug Liman egy frissen posztolt képe alapján legalábbis egyértelművé válik, hogy a forgatókönyv ezúttal is szövevényes lesz majd.

Egyelőre azonban kérdéses, mikor kezdődhetnek el a film tényleges munkálatai, hiszen a főszerepet alakító Tom Cruise két Mission: Impossible forgatásával is elfoglalt lesz a jövőben, amelyek várhatóan 2021-ben és 2022-ben kerülhetnek a mozikba.

Addig viszont lessetek rá az első rész előzetesére, amely ha még nem láttátok volna, garantáltan ráhangol majd a filmre.