Össztűz alá került Drew Barrymore  Hollywoodban

Drew Barrymore-t színész- és írótársai kritizálják a közösségi médiában, amiért a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkjának kellős közepén úgy döntött, visszahozza a The Drew Barrymore Show-t.

A műsor szeptember 18-án tér vissza a képernyőkre, és bár a színésznő a műsor házigazdájaként nem sérti a SAG-AFTRA szabályait, a műsoron a WGA tagjai is dolgoznak. A CBS Media Ventures szóvivője a Variety-nek adott interjúban leszögezte, hogy a műsor"nem fog olyan írói munkát igénybe venni, amelyre a WGA sztrájk szabályzata vonatkozik.

“Drew Barrymore mindig is olyan valaki volt, aki felismerte a kiváltságait, és arra törekedett, hogy fejlődjön, ezért remélem, hogy átgondolja ezt az elhamarkodott döntést, amelynek célja, hogy kifizesse a stábját, mert mindkét szakszervezetet gyengíti, hogy nyíltan támogatja a szkanderezést” - írja Gennefer Gross a közösségi médiában.

Felicia Day tévés személyiség az alábbiakat írta: “Szóval ki írja a nyitó monológját és szó szerint minden mást ebben a műsorban, amikor jövő héten újraindul? Undorító Drew Barrymore. Undorító.”

“Ez hihetetlenül kiábrándító. Drew Barrymore műsora WGA írókat foglalkoztat, akik jelenleg sztrájkolnak. Ő úgy dönt, hogy nélkülük megy vissza az adásba, és arra kényszeríti a vendégeit, hogy átlépjék a sztrájkvonalat. Drew: Ez árt az íróidnak és minden szakszervezeti dolgozónak. Kérlek, gondold át újra”  - jegyezte meg Adam Conover képregényíró és író.

“Ez a döntés az enyém. Megfelelünk annak, hogy nem tárgyalunk és nem reklámozunk olyan filmeket és televíziókat, amelyeket bármilyen módon sztrájkolnak. Egy globális járványban élünk, amit elindítottunk. A műsorunk érzékeny időkre épült, és csak azon keresztül működött, amin a való világ valós időben keresztülmegy” - írta korábban maga Barrymore egy szeptember 10-én közzétett posztban.

Miután Barrymore posztolt a talkshow-ja visszatéréséről, az Amerikai Írók Céhe, East is megosztott egy közleményt: “A Drew Barrymore tévéműsor a WGA által lefedett, lecsapott műsor, amely az írói nélkül tervezi visszatérését. A The Drew Barrymore Show bármilyen írása sérti a WGA sztrájk kszabályait.”

via Variety