Pálfi Györgyé a legjobb filmtervA kép forrása: Photo © 49. MFF Karlovy Vary 2014

Pálfi György, Nagy V. Gergő és Ruttkay Zsófia A hang (The Voice) című filmterve nyerte a Les Arcs European Film Festival koprodukciós fórumán az Arte legjobb filmtervnek járó díját. A tervet a zsűri 26 projekt közül találta a legjobbnak. A 6000 euróval járó elismerést a film producere, Pusztai Ferenc vette át. Nem először részesült díjban a projekt, ugyanis néhány hete a 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv fejlesztő fórumán is kivívta a szakma elismerését. Az Európai Unió oktatási, audiovizuális és kulturális támogatási platformja, a MEDIA programja pedig 50 ezer eurós támogatást ítélt a projektnek.

A hang egy harmincas magyar újságíróról szól, aki sosem találkozott a hetvenes években Amerikába disszidált és eltűnt apjával, de saját családalapítása küszöbén elhatározza, hogy elutazik az Államokba, és megkeresi a férfit. Az apa tudósként egy olyan kutatócsoportban dolgozott, amelyik az űrből érkezett hangokat vizsgálva bizonyítékot keresett arra a Földön kívüli intelligens életre.

A hang a Pusztai vezette KMH Film gyártásában 660 milliós költségvetéssel készül. A Filmalap eddig mintegy 2 millió forinttal támogatta a forgatókönyv fejlesztését.