2020-ban jött ki a Rocky IV rendezői változata, amely kapcsán Sylvester Stallone (galériánkban) már több alkalommal is több eddig ismeretlen kulisszatitkot osztott meg a rajongókkal.

Kétségtelen, hogy a Rocky IV egyik legmegrázóbb pillanata, amikor a Dolph Lundgren által alakított szovjet bajnok, Ivan Drago egy “barátságos” küzdelemben halálos sérülést okoz Apollo Creednek, akit Carl Weathers formált meg.

Sly a nemrég megjelent dokumentumfilmben elmondta, ha alkalma nyílna arra, hogy újradolgozza a teljes történetet, akkor bizony ez a mozzanat teljesen más irányt venne a sztoriban.

“Ostobaság volt. Azt gondoltam, hogy szükség lehet egy ilyen fordulatra, amely fokozhatja a drámai feszültséget, ami előremozdíthatja a sztorit. Ha Apollo életben marad, akkor egy teljesen más oldalát ismerhetnénk most meg, egy tolószékes karaktert, akinek apaként, mentorként és testvérként kellene helytállnia” - jegyzi meg Stallone.

A dokumentumfilm rendezője, John Herzfeld szintén fontosnak tartotta megjegyezni, hogy egy ilyen megoldás a történetben nem csupán a Rocky negyedik részét, hanem a folytatásokat is teljesen más irányba vitte volna, Sly ehhez fűződően elmondta, hogy nagy valószínűséggel így nem készült volna el az ötödik rész sem.

84 Rocky IV  (1985)

dráma | sportfilm

Rocky immár nem a dicsőségre és a győzelemre hajt. Új küzdelmében a bosszúvágy vezérli. Mentorával és jó barátjával, Apollo Creeddel a Szovjetunió legyőzhetetlen... több»