Stallone perre ment, hogy ne mutassák be a saját filmjét, és ez nem vicc!

Hollywoodban megszámlálhatatlanul sok filmes projekt indul minden évben, de ezek jelentős része gyakran még a forgatásig sem jut el. De előfordul az is, hogy egy filmet leforgatnak, de végül soha nem kerül forgalomba. Ez történt az 1997-es The Good Life komédiával is, amely máig ott porosodik valahol egy eldugott polcon. Miért? Mert Sylvester Stallone perre ment a készítőkkel, hogy ne mutassák be!

A The Good Life története három golfrajongó barátról szól, akik útnak indulnak Miamiba egy versenyre, ám ott összetűzésbe keverednek egy helyi gengszterfőnökkel. A projekt azonban már a forgatás előtt és alatt is több gonddal küzdött, ami a készítők felkészületlenségéből vagy hanyagságából eredt.

A menetrend állandóan csúszott, nem tudták tartani a határidőket, több golfklubbal nem sikerült megállapodniuk a forgatásról. Emellett hátráltatta a projektet a szakszervezet is, végül az egyre duzzadó költségek miatt az egész forgatást át kellett költöztetni Mexikóba. Ezzel a lépéssel viszont a stáb jelentős részét el is veszítették, beleértve az eredeti rendezőt, Barry Samsont is.

A film producerei, Alan Mehrez és Diane Mehrez azonban nem torpant meg, egyikük rendezésében nagy nehezen csak összehozták a filmet, aminek így már csak forgalmazót kellett keresni. Ám a bemutatóra soha nem került sor Sylvester Stallone miatt.

Fontos tudni, hogy a film egyik főszereplője a híres akciósztár fivére, a sokkal kevésbé ismert Frank Stallone volt. Ő pedig meggyőzte akkoriban a csúcson lévő testvérét, hogy egy apró cameo erejéig ő is ugorjon be a filmbe, aminek eleget is tett. Csakhogy a film előzetesét úgy vágták össze, hogy az azt sugallja, mintha Sylvester Stallone az egyik fontos szereplője lenne a történetnek.

A színész ezért azonnal bíróságra vitte a dolgot és 20 millió dollárra perelte a Mehrez-testvéreket, ami akkoriban az átlagos gázsijának felelt meg. A vád szerint a film készítői ezzel megszegték a szerződésüket. Nem sokkal később már Frank Stallone is csatlakozott a perhez, amiért állítólag felmondták a szerződését, és egy fillért sem látna a filmből.

Hogy legyen még egy csavar a sztoriban, a Mehrez-testvérek visszaperelték a Stallone-testvéreket 50 millió dollárra, bár a konkrét vád nem ismert. Hogy végül melyik félnek lett igaza, illetve pontosan miként ért véget a pereskedés, nem tudni. De mivel a The Good Life a mai napig nem jelent meg, nem nehéz kitalálni, hogy végül a Stallone-testvérek jöttek ki jól a dologból.

Érdekes, hogy a The Good Life az ismert részletek tükrében aligha lett volna jobb egy gyenge-közepes vígjátéknál, amire ma már jó eséllyel senki nem is emlékezne. Így viszont egy olyan mozi lett, ami egyfajta titokzatos kincsnek számít a rajongók körében, amit talán soha senki nem fog látni.