Star Wars előzménysorozatot kap Mace Windu karaktere?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Disney nem a mozivásznon képzeli el a Star Wars univerzum jövőjét, vagy legalábbis a közeljövőjét. Miután a kilencedik résszel véget ért a nagy Skywalker-saga, a Disney egyre inkább a sorozatok felé fordítja a figyelmét. 321841 hamarosan megkapja második évadát, az első hatalmas sikert aratott. De a rajongók tűkön ülve várják már az Star Wars: Obi-Wan Kenobi szériát is. És most felröppent a pletyka egy harmadik sorozatról is.

Mace Windu már számos Star Wars-alkotásban szerepelt kezdve a képregényekkel, folytatva az animációs sorozatokkal és persze befejezve a Star Wars előzménytrilógiával. És könnyen lehet, hogy a karakter a jövőben saját sorozatot kaphat a Disney+ csatornán.

Mace Windu Jedi-mester, akit a mozivásznon Samuel L. Jackson keltett életre. Sokan a jellegzetes lila fénykardjáról ismerik fel. A moziban végül Palpatine végzett vele, de sok rajongó úgy tartja, hogy valójában nem halt meg. Erre egyébként maga, Samuel L. Jackson is utalt korábban egy interjúban, amelyben kifejtette, hogy a Jediket nem olyan egyszerű megölni.

A pletykált új sorozat azonban nem Mace Windu nagy visszatéréséről szólhat, hanem épp ellenkezőleg: az eredettörténetét mesélné el. Ennek megfelelően egy fiatalabb Mace Windut láthatnánk benne, akit így természetesen egy másik színész alakíthat. De arról is pletykálnak, hogy Samuel L. Jackson is felbukkanhat bizonyos jelenetekben.

Egyelőre azonban érdemes mindezt fenntartásokkal kezelni, mivel hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett a Disney részéről, akik most bizonyosan el vannak foglalva 321841 második szezonjával. De ha lesz is valami a projektből, arról úgyis időben értesülni fogunk.