Pierce Brosnan távoltartási végzést kért egy Los Angeles-i bíróságtól egy nő ellen, aki a színész állítása szerint rendszeresen zaklatja őt és családját dél-kaliforniai rezidenciájukon.

A The Blast értesülései szerint Brosnan azt állította, hogy egy 55 éves nő a kaliforniai Malibuban lévő háza előtt tartózkodik egy járműben.

“A hölgy zaklat engem és a családomat” - mondta a James Bond-filmek sztárja, aki a bíróságon elmondta, hogy két alkalommal is fel kellett vennie a kapcsolatot a Los Angeles megyei seriff hivatallal, hogy távozásra bírják az illetőt.

Brosnan a továbbiakban azt is állította, hogy a hatóságok nem tudták őrizetbe venni a nőt, amiért az a birtokán kívül tartózkodott, így azt tanácsolták neki, hogy kérjen távoltartási végzést. A színész a távolságtartási végzésben feleségét, Keely Shaye Smith-t és gyermekeit is megjelölte.

“Azt mondta, hogy eredetileg Dick Van Dyke-ot kereste, de amikor megtalált engem és a családomat, a házunk előtt maradt. Adott két papírdarabot, majd azt mondta, hogy 1500 dollárra van szüksége, hogy új gumiabroncsokat tudjon vásárolni, illetve adott egy rajzot, amit rólam készített” - mondta Brosnan.

A bíróság jóváhagyta ai távoltartási végzést, a továbbiakban pedig közölte a zaklatóval, hogy nem léphet kapcsolatba a színésszel vagy a családjával sem közvetlenül, sem pedig közvetve. A nőnek legalább 400 méteres távolságot kell tartania Brosnan otthonától, valamint az iskolától és a munkahelyektől, ahol a gyerekei tartózkodhatnak.

Az ügyben október 25-én tartanak meghallgatást, ahol eldől, hogy a nő megkapja-e a meghosszabbított, akár öt évig tartó végzést.