Már a hazai mozikban Hella Joof filmje, az Újrakezdők, melynek kapcsán cikkünkben minden hasznos és érdekes információk összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnod a vígjátékról!

Helle évek óta várja, hogy munkamániás férje, Peter végre nyugdíjba vonuljon és elkezdhessék élvezni a boldog nyugdíjas éveket. Amikor végre eljön a várva várt nap, Peter bejelenti, hogy új vállalkozásba kezd és az összes megtakarításukat egy osztrák borvidékbe fektette. Ezután útjaik különválnak, de vajon mihez kezd két ember ötvenévnyi házasság után? Néhány szexi fotó és egy jó randi app segíthet újrakezdeni!

A filmet Mette Heeno forgatókönyve alapján Hella Joof rendezte (En kort en lang, Majdnem tökéletes szerelem), míg a főbb szerepeket Birthe Neumann, Kurt Ravn, Diem Camille Gbogou, Marianne Høgsbro, Tammi Øst, Charlotte Sieling és Claus Flygare alakítják.

Íme tehát 6  tény a premierfilmről:

  • A film hatalmas sikert aratott hazájában, Dániában. Az Újrakezdőkre több mint 140 ezer jegyet adtak el. Összehasonlításként, a szintén dán produkcióra, a Lars von Trier-féle A ház, amit Jack épített-re 30 ezren váltottak jegyet.
  • Az Újrakezdők világpremierje a Jeruzsálemi Filmfesztiválon volt 2018-ban, míg a nemzetközi közönség előtt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált ugyanezen év tavaszán.
  • Az Újrakezdők Hella Joof rendező és Mette Heeno forgatókönyvíró második közös filmje. A páros korábban 2014-ben a Szerelem Máltán című filmen is együtt dolgozott.
  • A filmet hazájában, Dániában 2018. december 25-én mutatták be.
  • Az Újrakezdőket sikerrel mutatták be 2019. április 18-án a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon.
  • Az Újrakezdők Hella Joof nyolcadik nagyjátékfilmje. A rendezőnő a kilencvenes években kezdte pályáját a televíziózás világában, majd 2001-ben debütált első egészestés filmjével (En kort en lang), mely azonnal meghozta neki az áttörést.

Hazai premierdátum: 2019.08.15.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: