A 2016-ban mozikba került Warcraft: A kezdetek csúnyán elhasalt a rajongók egy része és a kritikusok körében, bár a film 439 millió dollárt hozott a konyhára, igencsak halvány esély nyílt arra, hogy az Universal zöld utat adjon egy esetleges folytatásnak. 

A film rendezője Duncan Jones még 2019 nyarán nyilatkozta azt, hogy eredetileg egy filmtrilógiát szerettek volna felépíteni, az első rész fogadtatásából okulva azonban nem vágtak bele a projektbe.

Warcraft 2 Rumored to Be Happening at Legendary https://t.co/H2b7woubO9 Hmmmm...

— Chris Metzen (@ChrisMetzen) September 23, 2020

2020 őszén azonban mintha megváltozott volna valami, a Blizzard korábbi vezető kreatív fejlesztője, Chris Metzen egy igencsak beszédes posztot tett közzé a Twitteren, amelyben azt írta, hogy pletykákat hallott a Warcraft 2 előkészületeiről.

A produkcióról viszont azóta sem hallottunk, korábban is mindössze annyi derült ki, hogy az eredeti tervek szerint a folytatás Durotan fiának fiatal felnőttkori éveit követte volna nyomon, a történet pedig az orkok új otthonának megalapítására futott volna ki.

Az elemzések alapján a Warcraftot egyébként a film kínai forgalmazása mentette meg a teljes anyagi bukástól, ám egyelőre nem került megerősítésre, hogy a múlt hibáiból tanulva a stúdió belevágna a folytatásba.

Ha szívesen nosztalgiáznál, a filmet jelenleg a Netflixen streamelheted, ide kattintva pedig rögtön a mafabos adatlapról is elindíthatod, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

akció | fantasy | kaland

Hogy megmentsék népüket a kihalástól, az orkok elhatározzák, hogy kolonizálnak egy másik világot, csakhogy szemben találják magukat az emberek királyával, Llayne Wrynnel, aki... több»