2019.01.09 20:02 Minka Olvasottság: <100x
2

Dráma, ami nem fog felkavarni...

Két napja láttam a filmet, azóta vártam a hatást, hogy mit is tudok róla írni…

Aztán ahogy telt az idő, most rájöttem, hogy azért nem jönnek a gondolatok, mert igazából egyáltalán nem fogott meg a film.

Dráma, ami nem fog felkavarni...

Pedig minden megvan benne, amit szeretek. Javier Bardem, a film sztorija, Spanyolország…de szomorú módon mégsem működött a „varázslat”.

Az okok számomra ezek:

A bevezetés és a szereplők bemutatása nagyon hosszúra nyúlt, és valahogy mindezt úgy sikerült kivitelezni, hogy a hosszas szájbarágós bevezető ellenére egyik szereplő sem fogott meg igazán, így aztán azonosulni se nagyon tudtam senkivel. Sőt!

Penélope Cruz játéka nekem teljesen felszínes és elnagyolt volt, sőt néha úgy éreztem, hogy azok az érzelmek, amiket mutat, totálisan nem odaillőek. Inkább idegesítő volt az egész karakter, mintsem empátiát váltott volna ki belőlem.

Javier Bardem pedig….háááááát….én esküszöm, hogy ennyire semmilyennek még soha nem láttam egy filmjében sem! Nem azt mondom, hogy rossz volt, - mert annyi rutin azért van benne, hogy egy ilyen szerepet kiráz a kisujjából és akkor sem lesz rossz, - de ha most láttam volna először őt, akkor biztos nem váltam volna rajongójává, mert amit hozott ebben a filmben, az minden volt, csak nem „bardemes”… Kicsit ilyen statisztaszerepnek éreztem az övét, és kényelmetlen volt látni, hogy ennyire háttérbe nyomják, miközben elvileg ő az egyik főszereplő.

A férj szerepét játszó Ricardo Darín is szerintem elég jó színész, de valahogy őt is sikerült teljesen üres és érdektelen karakterré formázni.

Ami tetszett a filmben, azok az életszerű családi jelenetek voltak, amikor a család frusztrált lelkiállapotának köszönhetően, a felhalmozott és elfojtott egyéni sérelmek indokolatlanul felszínre törtek és csak rontották az amúgy sem túl jó helyzetet.

De ezt leszámítva nekem se a történet vezetése, se a befejezés nem tetszett igazán, a színészi játékok pedig igencsak felejthetővé teszik ezt az amúgy ígéretesnek tűnő filmet.

dráma | krimi | misztikus | thriller

Laura spanyolországi szülőfalujába utazik Buenos Airesből, hogy részt vegyen testvére esküvőjén. Az este azonban egyáltalán nem sikerül úgy, ahogy az várható. Laura egy olyan... több»

2