![]()
Nézem az IMDb-n, 4.0-en áll a film. Gondoltam, ez kizárt, hogy ilyen rossz legyen, láthatóan rengeteg pénz van benne, A-listás sztárok, kosztümös, harcos romantikus. Meg az IMDb-n találkoztam már olyan filmmel, ami homlokegyenesen mást ígért a pontok alapján, mint amit kaptam. Nem is egyszer. De itt sajnos stimmel a négyes.
Aamir Khan szemmel láthatóan Johnny Depp babérjaira vágyott a Karib-tengeres filmből, aki ugye gyenge jellemű, szélhámos, csavargó, azonban a film végére szerethetővé válik. Na ez nem jött be. Nem lett szerethető Aamir, sőt bicskanyitogatóan rohadék maradt végig, a jellemváltásai egy idő után idegesítőek és értelmetlenek lettek. Azt hiszem, az ő figuráján csúszott el az egész film. Az meg már csak hab a tortánt, (SPOILER) hogy, ha nem tűnik fel a történetben, minden sokkal egyszerűbben, kevesebb halállal és szenvedéssel ugyanígy alakult volna.
![]()
Amitabh nem tudom, mit keresett ebben az egészben vénséges akcióhősként, aki ráadásul nulla emberismerettel és kamaszos ideáival csoda, hogy eddig is élve maradt. És borzasztó rosszul áll neki a koszos, zsíros hosszú haj. Katrina Kaiffal igencsak becsapják azokat a nézőket, akik miatta vesznek jegyet a pénztárban, igazából nem ő a női főszereplő. Két hosszabb jelenete van, mindkettőben nagyon csinos és veszettül jól táncol. De a történethez semmi köze.
Az igazi női főszereplő Fatima Sana Shaikh, az ő szerepe meg abból a szörnyűségből építkezik, hogy egy megölt szülő gyermekének kötelező a gyilkosok elleni bosszúra feltenni az egész életét, megfosztva magát mindentől, ami örömöt és boldogságot jelenthetne. Már a sokadik ilyen témájú filmet láttam, és örülök, hogy nálunk ez nem népi szokás. Ezt Fatima jól alakítja, már a Dangalban is bizonyította, hogy jó színésznő.
Amúgy látszik a pénz a filmben, látványos és zajos. Ezt képes voltam végignézni, szemben a Manikarnikával. De többször biztosan nem fogom.
45 Thugs of Hindostan (2018)
A film Philip Meadows Taylor "Confessions of a Thug" (kb: Egy gazember gyónása) regénye alapján készült. A film története szerint az 1830-as években egy csapatnyi útonálló az... több»
Szereplők: Aamir Khan, Amitabh Bachchan, Katrina Kaif, Ronit Roy, Joe Azzopardi