2019.09.30 23:07 Mayolika Olvasottság: <100x
0

Allu sorozatban gyártja azokat a filmeket, amiknek a mondanivalója egyszerűen vállalhatatlan. De mindezt úgy tudja tálalni, hogy mire végignézi az ember, teljesen azonosulni tud vele.

Surya, a dühkezelési problémákkal küzdő, egyébként persze kiváló képességű katona, ha az indulatai úgy kívánják, fittyet hány minden katonai szabályzatra, olyan erőszakos megoldásokat talál a problémáira, amit a katonaság nem tolerálhat. Természetesen el akarják távolítani, és ezt Surya egyszerűen nem hajlandó tudomásul venni. Gondolom, ez Indiában csak így szokás, mert máshol nem annyira.

Ahogy egy filmben annak lennie kell, kap egy utolsó esélyt, ami egy pszichológusi engedély megszerzése. És ez a pszichológus nem más, mint a saját apja, akit kamaszkorában dühösen elhagyott. A film nagy része az ő egymásnak feszülésükről szól, és igazából egyik fél sem nyerte el a megértésemet, kizárólag az anya, aki egyszer csak azt vette észre, hogy a férje elüldözte a fiát, aki évekig egy képeslapot sem küldött neki. Aztán, amikor egyszer csak megjelenik a családban, annyit sem mond, hogy bú. Az anyjának.

Közben a film megoldja a terrorizmus kérdését is, a megoldás az, hogy mielőtt valaki terrorista akar lenni, le kell beszélni róla.

És van benne egy fiatal női szereplő is, aki időnként megsértődik, amikor nincs oka rá, időnként meg nem, amikor pedig kellene. Mindenesetre nem egy irigylésre méltó pár a dührohamokra hajlamos, katona Surya és a katonákat nem kedvelő Varsha (Anu Emmanuel). Arról nem is beszélve, hogy ha bejön a vágyálma Suryának, hogy a határon kap lehetőséget szolgálni, igen ritkán fog találkozni az asszonyával. Bár ebben az esetben lehet, hogy ez a hosszú házasság titka.

Szóval ezer sebből vérzik a film, ide-oda ugrál a cselekménye, nem derül ki, mi a fő mondanivaló, mert az is több van, a szerelmi szál gyenge, az apafigura unszimpatikus.

De ott van Allu. Miatta néztem meg, és miatta fogom máskor is megnézni, mert vitathatatlanul karizmatikus egyéniség, el tudja nyerni ilyen rosszul megírt szerepben is a szimpátiánkat, és még mindig fantasztikusan táncol. És jó nézni.

0