2019.05.25 11:32 Creeps13 Olvasottság: 207x
0

A család mindenek előtt

Az idejét sem tudom, mikor találkoztam első alkalommal az adott filmmel, de egy biztos, hogy nagyon nem mostanában volt, és akkor sem tudtam sok rosszat mondani a filmről, és ez most is így van. Elsősorban szerintem azokkal fogja megkedveltetni magát az adott film, akinek ínyükre vannak/voltak a 80-as évek során készített thrillerek (bár azért A mostohaapát, ha nem is bővelkedik vérbő jelenetekben, azért simán besorolhatjuk akár a horror zsánerbe is, főleg, ahogy halad a történet a maga kis műsoridejében).

A történet annyira nem nagy eresztés, sőt, ha elkezdenénk boncolgatni, sajnos felszínre is kerülnének a kisebb-nagyobb hibái is, viszont minden hiányossága mellett mégis egy élvezhető forgatókönyvet tudtak írni hozzá és ehhez, nagy szerencsére a rendezés is kimondottan passzolni tudott. Amiben viszont kiemelkedő tudott számomra lenni, az A mostohaapa szerepére kiválasztott színész, Terry O'Quinn alakítása volt. Nagyon jól alakította a pszichopatát, és azt a bizonyos vékonyka határvonalat is jól érzékeltette, ami elválasztja a pszichopatát a szociopatától. Örülök, amikor olyan színészeket láthatók efféle színészi alakításokban, akiket a megjelenésük miatt kimondottan alkalmatlannak gondolnánk ilyen szerepkörre, és hát Terry O'Quinn pont ilyen. A további színészek is egész jók voltak, sem a színészválasztásokba, sem pedig azoknak az alakításukba nem nagyon tudnék belekötni, mert sikerült kimondottan természetesre és hitelesre hozniuk a karaktereiket.

A család mindenek előtt

Az is kimondottan tetszett, hogy igencsak lassú mederben csordogál a történet. Szépen meg volt alapozva az film vége felé látható őrület (amit még így sem toltak túl, szerencsére), viszont a feszültséget is sikerült fokozatosan adagolni a játékidő alatt, ami azért félelmetessé nem válik, de ezáltal unalmassá sem fog fajulni a film. Kicsit sajnálom, hogy kevesen ismerik A mostohaapát, aminek rövid időn belül még két folytatása is született, illetve 2009-ben újrázták is (ami azért messze elmaradt az eredeti minőségétől).

horror | thriller

Egy vonzó özvegy úgy véli, tinédzser lányának mostohaapára van szüksége. Nem is sokáig tétlenkedik, ám az új családtag nem olyan, mint amilyenre számítottak. több»

0