Engem elsőre már a trailer is megfogott, és amikor böngésztem a környékbeli, nagyobb mozi aktuális műsorát, gyermeki kíváncsisággal vegyes izgalommal foglaltam le helyemet a vetítésre. Elsőre szokványos alapsztori bontakozott ki előttem (nem ecsetelném a részleteket), aztán a film első harmadának végéhez közeledve már csalódottan, leeresztve ültem a nézőtéren. Egyszerűen a háttérszál ismertetése után jött néhány olyan klisés jelenet, melyeknél azt éreztem, hogy ezeket a jeleneteket már láttam valahol, sőt azt is, hogy ezek a jelenetek mára már nagyon is elcsépeltekké váltak. A sztori persze folytatódott tovább, és be kell vallanom, hogy itt egy láthatatlanul vékony hajszál volt az, ami még egy kicsit is a filmhez kötötte a csalódottságtól megtépázott figyelmemet.
Aztán történt valami. Egy mellbevágó jelenet töri meg a szokásos klisékből építkező vonalat. Kibontakozik egy olyan történet, ami nem szokványos, persze nem is az „ilyet még nem láttál” sztori, de mégis elég jól van elmesélve ahhoz, hogy a figyelmet lekösse a végéig, ráadásul ügyesen ötvözve többféle horror elemet is használnak, ami nálam szintén plusz pont.
A film harmadától kezdve folyamatosan fokozódik a nyomás, ami szépen átragad a nézőre is. Ez a fokozatosság lassan húzza be az embert nyomasztó kis üregébe, ahonnan a végkifejlet nem vagy csak részben jelent kiutat. Bizony a moziból kisétálva még bőven hagyott rajtam a súlyából.
Amiért nekem tetszett ez a film, az a nyomasztó hangulat, amit a végén bennem hagyott és az, hogy az elején kissé elaltat. Szépen fokozatosan dobálja a horrorfilmes közhelyeket egészen addig, míg az ember már azt érzi, hogy ma sem látunk semmi újat. Eljátssza neked, hogy ez is csak egy szokványos horror, ami nemhogy a mozijegy árát, de még az időt sem éri meg, hogy foglalkozz vele. Véleményem szerint ez utóbbiban rejlik ennek a filmnek a sikere nálam, tulajdonképpen tök jól átvert, hogy aztán tudjon egy nagyobbat húzni. A történetnek nincs minden szála kibontva teljesen, de ez is hozzájárul ahhoz, hogy a végefőcím után is rajtad tud maradni egy kicsit a nyomasztó hangulat.

65 Beszélj hozzám! (2023)
Egy fiatalokból álló társaság birtokába kerül egy különös, bebalzsamozott kéz, amellyel képesek kommunikálni a szellemekkel. A kéz megragadásával és a "Beszélj hozzám!"... több»
Szereplők: Miranda Otto, Sophie Wilde, Joe Bird, Jacek Koman, Marcus Johnson