Sokat vártam ettől a filmtől, lévén hogy nagy rajongója vagyok a Mission Impossible franchise-nak már 1996 óta (a legelső résztől kezdődően), és nagy örömömre meg is kaptam mindent, amit akartam. A végső leszámolás tényleg jó film.
Nem csalódtam Christopher McQuarrie rendezésében és Tom Cruise alakításában sem, noha tartottam kicsit attól, hogy így, 62 évesen már nem lesz hiteles Ethan Hunt bőrében. De az volt, még mindig van annyi kraft benne, hogy elhitesse a nézőkkel: képes mindarra, amit véghez visz a vásznon.
Az alapsztori szerint most is az Entitás és Gabriel a főgonosz-páros, akik az atomhatalmak összeugrasztásával szeretnének nukleáris holokausztot elérni a Földön. Hunt csapata azonban természetesen nem hagyja, bár nem sokon múlik a dolog. Huntnak le kell merülnie Alaszka közelében a jeges óceán mélyén fekvő Szevasztopol roncsához, sajnos azonban a roncs egy mélytengeri hasadékba csúszik éppen, amikor a gyomrában kutat. Itt nagyon kevésen múlik az élete.
Persze sikereiben fontos szerepet játszanak segítői: Benji (Simon Pegg), Luther (Ving Rhames) és Grace (Hayley Atwell). Gabriel mellett üldözőbe veszi újra Briggs is (Shea Whigham), akinek felmenőiről kiderül közben egy nagy meglepetés. De visszatér másvalaki is a legelső részből, amin szintén csodálkozhatunk.
Az egész film végig nagyon lendületes, izgalmas és fordulatokban gazdag, így a 170 perc tényleg szinte elillan. Nekem tetszett és bejött az ingergazdag és akciódús kivitelezés, és úgy érzem, ez a film mindent tud, amit egy színvonalas akciófilmnek kell. Eddig nekem is ez az idei év legjobbja.

Életünket a döntéseink határozzák meg. Az akció-thriller sorozat legújabb része nem sokkal az első film eseményei után folytatódik. Az Entitás a világ nukleáris fegyverei... több»
Szereplők: Tom Cruise, Simon Pegg, Hayley Atwell, Angela Bassett, Ving Rhames