2020.05.07 23:39 Danny99 Olvasottság: 669x
0

Hol a valóság és képzelet határa?

Jeff Baena és Alison Brie közös alkotása ezt boncolgatja. A film igazán unikális, definiálhatatlan, ötpercenként változik a műfaja. Az első pár perc még egy vígjátékot vetít előre, majd a film végére eljutunk egy misztikus befejezésig úgy, hogy közben egyes jelenetek már horrorba, thrillerbe csapnak át. Ezen okokból kelt indie film hatást, miközben egy igazi nagykutya, a Netflix áll mögötte. Ha mindenképpen egy szóval kéne jellemezni, akkor pszichodrámának mondanám a mozit.

Sarah (Alison Brie), a bolti eladó látszólag éli a mindennapi emberek egyszerű életét. Rajong a sci-fi és misztikus sorozatokért, emellett előszeretettel látogatja meg egykori lovát. Itt vége is a normális életnek, ugyanis Sarah fölött az idő múlásával az álmai átveszik az irányítást, ami egyre komolyabban befolyásolja a való világban történő tetteit.

Hol a valóság és képzelet határa?

A teljesen hétköznapi lány összeomlásának előzményeit, okait szép lassan bontja ki a film. Megismerjük a családi hátterét, ami igazán nyomorúságos. Igazinak hitt nevelőapa, depressziós anya, szorongó nagymama és a baleset által testi és szellemi fogyatékossá váló legjobb barátnő. Ez így önmagában a mentális betegség melegágya. Sarah-t ennek ellenére a szerettei nem igazán veszik komolyan, amíg ők maguk nem szembesülnek a lány problémáival.

A film végéhez közeledve gyorsulnak fel az események, és hagyja el a realitást talaját a mű, és nem tudni, mikor látjuk a valóságot és mikor a képzelet szüleményét. A mozi végére tényleg annyira sok a nyitott kérdés, hogy várható volt, hogy a lezárás se lesz konkrét. A film végig fenntartotta az érdeklődésemet, de egysíkú volt, nem szippantott be. Az mindenesetre meglehetősen ijesztő, hogy Brie a filmmel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a családjában történt esetekből merített ihletet.

A Horse Girl nagyon megosztotta a kritikusokat, egyesek lehordták a sárgaföldig, mások Oscart kiáltanak neki. Én a két tábor között foglalok helyet.

dráma | misztikus | thriller

Sarah egy magának való, különc nő, aki kedveli a természetfeletti krimi tévésorozatokat, a lovakat és a művészeteket, élénk álmai azonban egyre jobban összemosódnak éberen... több»

0