2026.01.22 19:11 alexa84
0

Felemás

Az utóbbi időben minden cikkből, bögréről, shortsból a Stranger Things köszönt vissza, úgyhogy megadtam magam és elhatároztam, hogy belepillantok, hogy megtudjam, mégis mi ez a nagy hype körülötte. Csak úgy (szó szerint) mosogatás közben indítottam el az első részt. Nagyon érdekes, ahogy beszippantott. Ha teljesen őszinte akarok lenni, azért tegyük hozzá, hogy ez a beszippantás a sorozat-jellegéből adódik.

Egyszerűen ha már elkezdted, tudni akarod, hogyan folytatódik. És közben lassan megszereted a szereplőket is. A négy fiú imádnivaló, nagyon szerethető, szimpi csapat. A sorozat egyébként nagyon creepy számomra, engem eleve megviselnek a horrorszerű filmek.

Felemás

Azt már magam sem értem, hogy jutottam el a harmadik évadig, mert minden évad lezárásánál azt gondoltam, elég volt ennyi, a következőt már kihagyom. Aztán mégis belekezdtem. Ezt a harmadikat viszont egyáltalán nem bántam meg, a többi lehúzó kommenttel ellentétben nekem ez nagyon tetszett! Ez volt az első évad, amin nemcsak rettegni lehetett, hanem tök jó poénok is voltak benne. Talán tetőfokára hágott a szimpátiám is irántuk, de pl.a záróepizódnak azt a jelenetét végignevettem, amiben Dustin és Suzie eléneklik a Never ending story-t és mindenki hallgatja, miközben a szörny üldözi az egyik csapatot, Hopperék meg az orosz bázison vannak. Néhány személyes megjegyzés még: Hopper a 3.évadban valahogy nagyon más lett az első évadban megismert szimpi hőshöz képest, engem rendesen irritált, amilyen agresszív, iszákos bunkó lett belőle. Dühítő volt a halála, mert csak fel kellett volna jönnie attól a mágneses masinától pár lépcsőfoknyit, de ő inkább ott maradt hősi halált halni. Az dühített még fel, amikor a megölhetetlen orosz Schwarzenegger 5 percenként sz@rrá verte őt és Will anyja mindig csak nézte ijedten. Minimum egy vázával, kalapáccsal, fadarabbal, akármivel jól fejbe vághatta volna igazán. Tény és való, hogy volt benne pár dolog, amit jobban átgondolhattak volna, hogy egy picit közelebb maradjon a realitás talajához (elég gyenge volt pl.Tizi kortesbeszéde az átváltozott Billyhez, aki mindjárt megjavult attól, hogy felidéztek a múltjából egy emlékképet). Mindennek ellenére most már végignézem a sorozatot.

dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Hawkinsban számos új dolog történt, és egy új szerelem is kibontakozóban van. 1985 nyarán azonban minden megváltozhat, és mintha egyre több lenne az intő jel. több»

0