2021.02.14 21:15 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 584x
2

Hurrá, nyaralunk!

Imádom az északi thrillereket, akciófilmeket és horrorokat egyaránt, úgyhogy örültem, hogy megtaláltam ezt a filmet; azonnal nekiültem és megnéztem. A rendezőt nem ismertem, hiszen eddig csak egy 2015-ös filmet rendezett, a Tuti balhét, ami nem lett kasszasiker, maximum a hazájában, úgyhogy már ezért is kíváncsi voltam a filmre.

Indulásként megismerjük a két főhőst, Nadjat és Danielt, akik egy szerelmespár, és a srác a diplomaosztóján megkéri választottja kezét, aki igent mond. Ugrás az időben, és éppen egy vita közben látjuk őket, ahol Nadja szemrehányást tesz a fiúnak, hogy otthon nem nagyon aktív a házimunkában. Másnap, ahogy felébred a lány, reggelit talál a szekrényén kis cetlivel, amit további cetlik követnek. Meglepi, Daniel elhívja egy hétvégi kiruccanásra a Medve-völgyhöz, megnézni az Északi-fényt.

Hurrá, nyaralunk!

Elindulnak, viszik a kutyusukat is, és az előre lefoglalt szállodában bejelentkeznek, de röviddel előtte egy furcsa konfliktusba keverednek két helyi sráccal, akiknek a teherautójuk platóján egy rénszarvas fej van, ami erősen vérzik. Gusztusos látvány. Reggel aztán irány a Medve-völgy, sítalpakra pattannak, és irány a gyönyörű, hófödte táj. Este sátorverés, és belehuppannak a hálózsákba. Ekkor kezdődik a sztori lényegi része.

Megjelenik két vörös pötty a sátor oldalán, és a két fiatal nagyon ideges lesz, mi is történik, kik szórakoznak velük. Boris, a kutyájuk kiront a sátorból, és iszonyatos sebességgel elrohan, majd egy lövés, gyászos vonyítás és csend. Hőseink kiabálnak a kutyusnak, de hiába, ekkor az éjszakában több lövés dördül el, és Nadja és Daniel egy szál pulcsiban futásnak ered a sötétben.

A film kegyetlenül felpörög. Hideg van, és sötét, de szerencséjükre találnak valahol egy kis viskót, ahol meghúzzák magukat reggelig, majd teljesen átfagyva azon kezdenek tanakodni, hol vannak, merre induljanak el. Megegyeznek, hogy visszamennek a sátorhoz, mert a kocsijukhoz nem tudják az utat, és különben is, ott van az árván hagyott sátorban a kocsikulcs is. A nyomokon visszafelé haladva talán eljutnak a kocsihoz, vagy tudnak segítséget hívni.

Nagy nehézségek árán visszatérnek a sátorhoz, ami teljesen üres, vagyis nem teljesen, mert szegény kutyájuk feje ott van véresen a hálózsákra helyezve. Daniel bemegy, majd kilépve a sátorból rosszullét fogja el, és figyelmezteti Nadját, hogy ne menjen be. A lány bemegy, meglátja Borist, vagyis ami maradt belőle, és hisztérikus roham jön rá. Daniel csitítja, majd bemegy a sátorba, hiszen emlékszik rá, hogy a kocsikulcs ott van a hálózsák egyik zsebében. De az ismeretlen lövöldöző egy medvecsapdát helyezett el a takaró alatt, és ez szétroncsolja a kezét.

Ennyit szeretnék elárulni a történetről, a többit majd, ha megnézitek a filmet. Egy-két észrevétel még a moziról. A flasbackek zseniálisak, szép a táj, jók a vágások, remek az operatőri munka. A színészek is rendben vannak, de néhány dolog nem tetszik, például nekem fura, hogy egyszer-kétszer nem életszerűen cselekszenek a főszereplők. De persze ezt mindenki döntse el maga! Az, hogy fokozatosan jövünk rá, és láttatják, mi miért történik, nagyon bejövős. Egyszóval üljetek le és nézzétek meg, kifejezetten jó thriller!

dráma | thriller

Nadja és David megpróbálják feléleszteni kapcsolatukat. A Svédország északi részére tervezett romantikus kirándulás azonban rémálommá válik, miután egy vörös lézerpont... több»

2