2021.04.11 16:04 rainman Olvasottság: 229x
2

Kudarcba fulladt folytatás

A karate kölyök második része az a folytatás, ami a klasszikus első rész farvizén próbál evezni, ugyanazzal a készítőgárdával és a szereplők nagy részével, egy teljesen érdektelen, sablonos, lapos történetben. Túlzott elbizakodottság uralkodhatott a rendező fejében, mert igazán meg sem erőltette magát, talán azt gondolhatta, ha először működött, mi változna másodjára. Nos, sok minden.

Véleményem szerint már az első rész sem volt annyira jó film, mint amilyen jó a híre, de azért volt neki bája, megvolt a kémia Daniel és Miyagi között, és egy alapvetően könnyen fogyasztható filmet kaptunk, amibe csempésztek némi drámát, és az egészet egy felnövéstörténetbe csomagolták. Nem volt kiemelkedő, de működött.

Kudarcba fulladt folytatás

Ezzel szemben a második egyik legnagyobb hibája, hogy megbontja a két főszereplő közti „kapcsolatot”, és megteszi főszereplőnek Miyagit, Daniel szinte mellékszereplő lesz, és az így kapott történet nem alkot egy homogén egészet. A legnagyobb probléma azonban a filmmel, hogy próbálja nyugati (amerikai) szemmel láttatni a keleti kultúrát, de ezen próbálkozása csúfos kudarcba fullad. Az még csak hagyján, hogy mindeközben aktuális, 80-as évekbeli amerikai popslágerek szólnak, de a film ilyen jeleneteire egy szó a legjellemzőbb: unalmas. Mellé meg kapunk egy röhejes revenge mellékszálat is, egydimenziós, lapos karakterekkel, és persze az elmaradhatatlan amerikai mézes-mázos happy endet.

Ha a látottak nem is nyerték el a tetszésemet, egyvalami igen: Bill Conti keleties dallamai a film alatt nagyon hatásosak voltak. Kár, hogy csak ez az említésre méltó a filmben. Hatalmas csalódás. Hogy mégis érdemes végigkínlódni a filmet, annak egy oka van: a Cobra Kai c. sorozat 3. évadában elég sok visszautalás van erre a filmre.

akció | családi | romantikus | sportfilm

A film második részében főszereplőink, az ifjú bajnok és bölcs mentora visszatértek Japánba. Ott Miyagi egy régi ellenféllel és annak rosszindulatú unokaöccsével kerül... több»

2