2021.08.28 23:18 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 119x
2

R.I.P. Stuart Gordon

Stuart Gordon 2020. március 24-én elhunyt, de egy óriási örökséget hagyott hátra, ráadásul H.P. Lovecraft legnagyobb és egyben legértőbb adaptálója volt szerte a világon. Többek között olyan műveket vitt vászonra, mint a Dagon - Az elveszett sziget, A kastély torzszülötte, Tágra nyílt elme. Sajnos voltak a filmek között nagyon gyenge produkciók is, mint például eme film, amiről most szólnék pár szót.

A sztori nem valami fényes csillag az égen, sőt, egyszerű, mint a faék. John Reilly (Jeffrey Combs) örököl egy ódon kastélyt Olaszországban, és mint törvényes örökös rögtön birtokba is akarja venni. Persze állandó pénzzavarban szenved, ezért úgy döntenek a feleségével, Susannal (Barbara Crampton), hogy ahogy lehetőség nyílik rá, eladják és visszaköltöznek Amerikába. Velük érkezik még a születésétől fogva vak kislányuk, Rebecca (Jessica Dollarhide), akinek az első pillanattól rossz érzései vannak a kastéllyal kapcsolatban.

R.I.P. Stuart Gordon

Beköltözésük után nem sokkal már megkezdődnek a baljós dolgok. A kastély lakója az elhunyt grófnő debil és torzszülött fia, aki láncra verve él a pincében születésétől fogva. De most kiszabadul, és valahogy bejut Rebecca szobájába, ahol megbűvölve nézi a fiatal lányt. Rebecca segítségért kiabál, a szülők kihívják a carabinieriket, de azok nem kutatják át megfelelően a kastélyt. Óriási veszekedés tör ki a férj és feleség között, és John elmegy inni, majd felszed egy örömlányt, akivel hancúrozik is egyet a pincében, majd felmegy a közös hálójukba, és elalszik.

A kurva is elindul felfelé, de a gnóm szörny (Massimo Sarchielli) elkapja és halálra harapdálja, majd megöli. Majd egy lendülettel az öreg cselédet (Elisabeth Kasza) is kinyírja. A sikoltozásra Jonh és Susan is kirohan, majd megérkezik a rendőrség is. John a fő gyanúsított, és le is tartóztatják hősünket. De John tudja, hogy családja óriási veszélyben van, és egy óvatlan pillanatban megszökik a zsaruktól, és hazaindul a kastélyba, de menet közben karambolozik. Mire hazaér, a szörny már üldözi a két nőt, és John elhatározza, hogy megöli a csúcspelusos gyilkost.

A film csúcspontján aztán a tetőn verekedve lerántja a szörnyet, és meghal. A jó hír viszont, hogy anya és lánya megmenekülnek, plusz így egy kis zsetonhoz is jutnak a ház eladásával. Egy igazi "ZS" kategóriás thrash. "Direct to video", és tényleg szerencse, hogy nem került a mozik műsorára. Gyenge rendezés és fényképezés, tompa és erőtlen, ráadásul a megvilágítás is rettenetes. A gumimaszkos szörny pelusban pedig röhögésre ösztönöz. Ráadásul valahogy a rossz filmekhez rossz színészi játék is dukál, ez szerencsére itt is hatványozottan megvan. Csak azoknak ajánlom, akik már mindent (is) láttak.

dráma | horror | misztikus | thriller

A kastély torzszülötte című horrorban John egy olaszországi kastélyt örökölt felmenőitől. Oda is költözik feleségével és vak lányukkal szinte azonnal. A családnak eleinte... több»

2