![]()
Tény, hogy Jessica Biel olyan név egy-egy film stáblistáján, akire felfigyel az ember. Ráadásul a gyönyörű színésznő számára nem is idegen a horrorok világa: emlékezetes alakítást nyújtott például a 2003-as Texasi láncfűrészes mészárlásban, alig 21 esztendősen. Azóta rengeteg vígjátékban és akciófilmben is szerepelt, és mára 43 éves lett, ám még ebben a korban is nagyon szép.
A magas ember című Pascal Laugier-rendezés első pillanatra horrornak tűnik, ám valójában egy dráma. Egy nyomasztó atmoszférájú, thrillerként is jól működő dráma. A középpontban egy kis amerikai városka áll, ahol sorra tűnnek el a gyerekek. Itt él a történet főhősnője is, Julia Denning (Jessica Biel), aki ápolónő, és eleinte úgy tűnik, hogy egy kedves, másokon is segíteni próbáló, szerethető nő.
![]()
Amikor beindulnak az események, és egy este elrabolnak egy kisfiút, Julia akcióba lendül, és megpróbálja megakadályozni, így a rabló után fut, és még a furgonjára is felkapaszkodik. Az izgalmas jelenet után hatalmas fordulat következik a filmben: kiderül, hogy Julia nem egészen olyan, mint ahogyan gondoltuk, sőt. Nyilván nem árulom el a film legfőbb meglepetését, de tényleg hatása alá kerülünk.
A magas ember című film egy megdöbbentő sztori, tele izgalmakkal és pszichológiával. Elsősorban azoknak való, akik szeretik a meghökkentő, horrorisztikus történeteket. Én éppen ilyen vagyok, így nekem bejött. Értékelésem négy csillag és 80%, mert drámaként és kicsit thrillerként is nagyon jól működik. Akik nem bírják a nyomasztó történeteket, azok azért kerüljék.
72 A magas ember (2012)
dráma | horror | krimi | misztikus | thriller
Gyerekek tűnnek el egy igencsak elhagyatottnak tűnő bányászvárosban. A lakosság tudja, hogy létezik egy misztikus "valami", amit egymás között csak "The Tall Man"-ként... több»
Szereplők: Jessica Biel, Jodelle Ferland, William B. Davis, Garwin Sanford, Jakob Davies