2021.10.23 17:35 Lubi Olvasottság: 920x
4

Egy névtelen rendőrőrs ostroma

A Zsaru butik egy klasszikus zsaruthriller olcsó, B-filmes szórakozását ígéri. A Gerard Butler és Frank Grillo főszereplésével készült mozi mégsem nyújtja azt a zsigeri, bűnös élvezetet, amit elvárnánk tőle. A cselekmény Joe Carnahan biztos kezű renDezése ellenére is gyakran ellaposodik. Noha a direktor már többször bizonyította érzékét a hasonló bűnügyi történetekhez (Narkó; Füstölgő ászok; Felnyomva) legújabb műve szinte minden egyedi stílust nélkülöz.

A Zsaru butik két főszereplője, a menekülő maffiaintéző (Grillo) és a rá vadászó bérgyilkos (Butler) párharca körül forog. Az összecsapás azonban szinte kizárólag verbális sértésekre korlátozódik, lévén mindkét antihős ugyanazon rendőrőrs szomszédos celláiba zárt foglya. Így a film rövid úton A 13-as rendőrörs ostroma újkori megidézésébe fordul át, egy fiatal rendőrnőt téve meg központi karakterének. A kevés és nem is túl szofisztikált akció viszont nem képes palástolni a főbb szerepek kidolgozatlanságát. A suspense fenntartása helyett csupán felszínes adok-kapokra kerül sor, ami hamar érdektelenné válik.

Egy névtelen rendőrőrs ostroma

A rendőrségi korrupció és a háttérben futó titkos ügyletek messze túl felszínesek ahhoz, hogy érdeklődésre adjanak okot. Ezek a mellékszálak mindössze a játékidő kitöltését szolgálják. A színészek personájukból adódóan láthatóan élvezettel bújnak kifejezetten rájuk szabott szerepeikbe, ami kölcsönöz némi B-filmes bájt a filmnek, mégis minDez a mechanikus és kiszámítható véres lövöldözések pisztolyfüstjének ködébe vész. Az akciókoreográfiák nem csak olcsónak, de kidolgozatlannak, és idővel nevetségesnek is hatnak. Mivel nem eléggé túlzóak ahhoz, hogy elfeledjük fizikai képtelenségeiket, helyette hamar hiteltelenné válnak.

A Zsaru butik a renDező tavalyi munkája, a Boss Level - Játszd újra VHS korszakot idéző, mégis mai igények szerinti megvalósítása után, a visszatérő alkotók ellenére is kifejezetten csalódást keltő darabra sikerült.

67 Zsaru butik  (2021)

akció | thriller

Egy kisvárosi rendőrkapitányság szabályosan csatatérré változik, amikor egy profi bérgyilkos jelenik meg a színen. Egy fiatal újonc és egy gyáva fegyenc jelenti a reményt, hogy... több»

4