2021.11.20 23:45 Coyote Olvasottság: 452x
7

Végre egy stílusos akcióvígjáték

Amikor a Netflixen először néztem végig a Tolvajok hadseregét, a végén elismeréssel csettintettem: végre egy stílusos, izgalmas és eredeti film, ami után igazán jólesik a coyote-üvöltés. Rögtön klaviatúrát ragadtam részint saját blogomra kerekítve egy posztot, részint itt is "megszólalva", mert markáns véleményként jelent meg bennem, hogy különlegességet láttam. Matthias Schweighöfer ugyanis rendezőként és főszereplőként is zseniális. A fickóban van valami belülről jövő, ösztönös komikum és hitelesség, ami egyedivé tesz mindent, amit a vásznon tesz. A filmet illetően jó a script, érdekes az alaptörténet és emlékezetes a rendezés is, nem beszélve a gyönyörű Nathalie Emmanuel, illetve Schweighöfer alakításáról.

A sztori egyszerű: a széfek feltörésével foglalkozó banda - Gwendolin (Nathalie Emmanuel) javaslatára - felveszi soraiba az egyszerű életű, hétköznapi bankárt, Sebastiant (Matthias Schweighöfer), hogy ő törje fel nekik a világ legbiztosabb széfjeit (Herr Wagner alkotásait). Sebastian helytáll, mégis kettészakad a csapat: a góré, Brad (Stuart Martin) szembefordul Sebastiannal, akit Gwendolin viszont támogat. A két nagyon eltérő jellemű fiatal (Gwendolin és Sebastian) közel kerül egymáshoz, kapcsolatuk jövője egyben életük tétjévé is válik. A befejezés illeszkedik a folytatásként már bemutatott Halottak hadseregéhez (aminél ez a film ezerszer többet ér).

Végre egy stílusos akcióvígjáték

Egyetlen kritikám a kissé túlzásba vitt mennyiségű széffeltörési jelenet, de még ez is elmegy, annyira lendületes az egész. Élvezetesek az akciójelenetek, különleges a kamerahasználat és jó a karakterisztika is: a szereplőket bemutatva és jól felépítve látjuk, motivációik egyértelműek, de meglepetéseket is kapunk. Számomra tetszetős a főszereplők közötti kapcsolat építkezése is, ahogyan Gwendolin és Sebastian (alias Dieter) fokról-fokra egymásba szeretnek. A tolvajok hadserege köröket ver a most felkapott Különösen veszélyes bűnözőkre annak dacára is, hogy utóbbinál 200 milliót raktak a kivitelezésbe és 3 világsztárt trombitáltak össze a forgatásokra (Dwayne Johnsont, Ryan Reynoldsot és Gal Gadot színésznőt).

A tolvajok hadseregének értékelése nálam erős 85%. Nem is lehet kevesebb. Hasonló stílusú filmekre nagyon vevő lennék, már csak a hozzászólásom elején említett coyote-üvöltés miatt is.

akció | horror

A Halottak hadseregének előzménytörténete, ami a német kasszafúró, Ludwig Dieter történetét meséli el. Egy csapat feltörekvő tolvaj egy olyan szupertitkos rablásban vesz... több»

7