2016.09.29 13:07 e-batta Olvasottság: <100x
0

Gyémánt lopta emlékek

Fura film volt, enyhén futurisztikus beütéssel, meg jó néhány idióta ötlettel. Adva van egy elég érdekes figura, Prince (Vivek Oberoi), aki a világ legjobban őrzött gyémántcsiszolóját szabályosan kiporszívózza, egy körömnyi gyémántot sem hagyva a tulajoknak. Ugyanez a fickó három hónappal később arra ébred, hogy nem emlékszik semmire. Ahogy próbálja összeszedni memóriája roncsait (nem sikerül neki) menet közben érdekes dolgok derülnek ki. Először is, hogy nem tolvaj, hanem gengszter. Aztán az, hogy nem is gengszter, hanem beépített ügynök. Aztán meg az, hogy mégiscsak tolvaj. Szerencsétlen fószer, nem elég, hogy identitás problémái vannak, ráadásul van egy barátnője is, Maya. Akiből mindjárt lesz három is, és mindhárom mást mond róla. Ezek után senki se csodálkozzon azon, hogy a nézőt legalább annyira érdekli, hogy mi fog kisülni az egészből, mint ahogy Prince is ugyanennyire szeretné tudni, hogy mi az isten folyik körülötte. És mint kiderül, erre mindössze hat napja van, mert nem egy koccanásos balesetben veszítette el a memóriáját, hanem kiporszívózták belőle (éppúgy, mint ő a gyémántokat), és mivel az eljárás még nem tökéletes, hat nap után agyvérzést fog kapni, hacsak vissza nem töltik bele. (Itt azért nekem leblokkolt az agyam, mert ennél nagyobb sületlenséget rég láttam már, de mindegy).

Vivek Oberoira nem lehet panaszom, hozta a formáját, amit annyira megszerettem a Mission Istaanbulban. A három Maya viszont egyik pocsékabb volt mint a másik. Mármint külcsínre hagyján, de játszani egyik sem tudott. A mellékszereplők pedig nem igazán tettek semmi pluszt hozzá. Amúgy Vivek is néha csak nézett ki a fejéből, nem igazán tudva, hogyan is kellene egy memóriavesztett palit eljátszani, túl sok rendezői instrukciót nem kaphatott.

A zenék modernek voltak, nem különben a táncok is, végig Dél-Afrikában játszódik a sztori, és itt megengedett a bikini, meg a csók is. Meg az ágybabújás.

Egyszer megnézhető, annak elmegy, de nem fogom vissza-vissza nézni. Az ilyen tolvajos filmekkel mindig az a baj, hogy a kacifántos megoldások először nagyot ütnek, aztán már oda a meglepi.

0