2023.03.13 20:22 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
1

Chang 2.0

Mint tudjátok rólam, a mozifilmeket preferálom inkább a streamingfilmekkel szemben, mivel nálam még mindig azok a filmek, amik a mozivászonról köszönnek vissza rám, bármilyen hiper-szuper TV készülékek vannak otthon, az más! Így erről a filmről se írok túl bő lével, csak úgy mond a lényeget. Nem tudtam, igazából mire számítsak, de szeretem a kosárlabdát, illetve a sportfilmeket. Ez a film hozta nálam a kötelező szintet, igaz, nem azt mondom, hogy a hűha faktort megugrotta, mert nem. Ami piszkálja mostanság az én fejecskémet, az ebben a filmben is benne van, hogy sajnos a Disney annyira meg akar felelni a mai kor követelményeinek, lásd ebben a filmben még a rendező is ázsiai, illetve afroamerikaik a fontosabb szereplők is, elvétve látni, értsd antagonista a fehér ember, aki szemétkedik és királykodik, de Chang nem hagyja magát, és visszavág neki.

A helyzet az, ez a film szembe megy azokkal az ideákkal, hogy a kosárlabda csak a magas emberek sportja, és megmutatja, hogy ázsiai játékszerető ember is lehet jó kosaras, ha kedveli magát a sportágat. A film a fiatalságnak a problémáit próbálja feszegetni, a megfelelés kényszert és azt, hogy menők legyünk az osztálytársaknál és a csajoknál, és azt, hogy ezt hogyan éli meg egy „elnyomott” fiatal. Különben aranyosnak mondanám, ahogy ezt mind fel- és levezeti. Továbbá a film bemutatja az árnyoldalt is, hogy mi van akkor, ha minden kiderül, és mekkorát lehet esni a hirtelen jött hírnévből.

Chang 2.0

De a film vége nem a szokásos lezárása volt, így meglepőnek is mondhatnánk, de tény, hogy nem ez lesz az a sportfilm, amiből inspirációt fogok meríteni, attól elmarad Chang története. Ami viszont tetszett a filmben, az az, hogy lehet színvonalas blogbejegyzéseket készíteni, feldobni a youtuber csatornát és egyéb ilyen alkalmas oldalakat egy kis fantáziával. Tini dráma a köbön. A 16 éves ázsiai-amerikai Chang népszerűtlen középiskolás, aki szereti a kosárlabdát, de mindig alábecsülik. Bár társai jelentéktelennek tekintik, megszállottá válik, hogy megtanulja, hogyan kell zsákolni. Ezzel Chang eltökélt szándéka az, hogy a gimnázium legjobbját, Mattet kihívja, miközben remélhetőleg elnyeri romantikus érdeklődés tárgyának, Kristynek a hódolatát is. Ajánlani? Nézzétek, hogy eldönthessétek, érdemes-e streamingre ilyen filmeket legyártani, vagy inkább maradjunk meg a mozifilmek mellett? Nálam ez nem is kérdés! Értéklelésem 7/10.

dráma | életrajzi | sportfilm

Egy fiatal ázsiai-amerikai tinédzser és kosárlabda-fanatikus története, aki csak zsákolni és csajozni akar, végül mégis sokkal többet tud meg önmagáról, legjobb barátairól... több»

1