Nekem személy szerint az 1. rész jobban tetszett, de a 2. rész is abszolút. Más, mint az 1, tény. Nem olyan vontatott, csendes, nyomasztó, de ne is legyen. Unalmas lenne, ha még egy ugyanolyan filmet csináltak volna.
Tök jól bemutatja, hogy az 1. rész előtti időszakban volt egy bár szigorú, de működő rendszer, melynek köszönhetően sokkal több ember maradt életben sokkal tovább. Nem bonyolult a dolog. Annyit és azt egyél, amennyit és amit kértél! Ezt ne legyen már nehéz betartani! Választhatsz. Vagy szabad vagy, de akkor nagy valószínűséggel éhen halsz (vagy megesznek, vagy te eszel meg mást), vagy fél-egy évig kb. kicsit koplalsz, de túlélsz. Én inkább az utóbbit választanám stratégiai szempontból. Jó dolog az élet, na.
Igaz, hogy a vége zavaros, de remélem, hogy lesz 3. rész, amiben sok kérdésre választ adnak. El tudnám képzelni, hogy az a rész a messiásról fog szólni, és néhány titokra is fény derül. A gyerekekre én is szimbólumként tekintek, mint ahogy ezt egy korábbi kommentben olvastam. A gödör legalján pedig szerintem nem egy külön társadalom él, hanem azok ott a halottak lelkei. Nekem az az érzésem, hogy az egy átjáró a túlvilágra vagy ilyesmi.
Goreng és Perenpua is haldokolva indult el a 333. szintről a legaljára, de érdekes, hogy mindketten normálisan, épen álltak fel a platformról, mintha az már csak a lelkük lenne. El tudom képzelni azt is, hogy a film készítői a néző képzeletére bízták, hogy mi folyik itt Gyöngyösön. Mindenesetre én már többször megnéztem mindkét filmet, mindenképpen ajánlani tudom, és várom a folytatást.

53 A platform 2 (2024)
Egy izgalmas utazás, amely lehetővé teszi a sötétség megközelítését, ahová félelmetes belenézni. A néző polgári felelősségére apellál, és arra kényszeríti, hogy... több»
Szereplők: Óscar Jaenada, Milena Smit, Hovik Keuchkerian, Natalia Tena, Bastien Ughetto