A Bridget Jones filmek negyedik, vélhetően utolsó darabja. Anno, 2001-ben egy modern társadalmi jelenséget mutatott meg nekünk az első film: a harmincas éveikben járó szingliket, akik még nem találtak tartós kapcsolatot. Nem ez volt életem filmje, de azért érdekes volt megnézni, el is olvastam Helen Fieldingtől az eredeti könyvet, ami kiváló, ma is érdekes olvasmány lehet. A mozi persze inkább a vígjáték vonalra helyezte a hangsúlyt, és sok fontos gondolatot mellőzött a könyvből.
Renée Zellweger arcának alakulását nem elemezném, megtették már sokan, ritkán pozitívan. A színésznő amúgy egyidős a karakterrel, így furcsa volt látni nagymamaszerű külsőjét kisgyerekes anya szerepben. A furcsa járása és a grimaszai sem javultak, de ezt már megszokhattuk. Magyar hangja továbbra is Udvaros Dorottya, akinek nem lehetett könnyű feladat fiatalabbnak tűnő hangot adni, de sikerrel megoldotta. (A Bridget Jones hangoskönyvben viszont irritáló a hangja, a regényhez nem illik)
A harmadik B.J. rész nekem egyáltalán nem tetszett, a cseppet sem nevetséges vekengés, hogy ki a gyerekem apja, és versenyeztessük meg őket... Szerencsére nem tért vissza ez a történetszál, így egy elfogadható milf történetet hoztak ki belőle. Mostanában nagyon divatos lett a nagy korkülönbséges milf történet, de valahogy egyik sem sült el túl jól.
A Bridget Jones 4-et is csak az menti meg a felejthetőségtől, hogy ismerjük a főhőst, és drukkolunk neki. Igen, egyértelműen a nosztalgiafaktorra utaztak a producerek, ahogy a Csillagok háborújánál is történt. Tudták, úgyis bemegyünk a moziba, pedig sejtjük, hogy semmi új nem fog történni. De nevetni lehet a helyzetkomikumokon, és egy jó napot azért szerez nekünk a film. A négy csillagot csak jóindulattal adom, mert a három azért kevés lenne.

dráma | romantikus | vígjáték
Bridget Jones végre szerencsés az életben. Van egy remek forgatókönyvírói állása, kis, bár apátlan családja és egy új barátja. Ám hamarosan nem csak az okoz gondot, hogy a... több»
Szereplők: Colin Firth, Emma Thompson, Hugh Grant, Renée Zellweger, Isla Fisher