2024.12.21 06:44 hemish Olvasottság: 419x
0

Csalódás – miért megy gallyra minden sorozat?!

Számomra a második évad óriási csalódás. Tegnap néztem meg az utolsó 2 részt a második évadból, és totál kiakadtam rajta. A történetvezetés kritikán aluli, a szereplők játéka mára a ripacskodásig silányul, szinte kivétel nélkül. Amit egyszerűen nem értek, mi a franc történt ezzel a sorozattal?! Mintha minden ezen dolgozó tag egyszerre mondta volna be az unalmast, egy totális kérdőjel számomra az egész...

Joe az első évadhoz képest igazi arrogáns mitugrász lett, és mentális problémákkal küzd, paranoia, PTSD, kiégés. A 2. évad végére én megkérdőjelezem az alkalmasságát a Lioness csoport vezetésére. (A családi vonalra a véleményem végén térek ki.) Erre inkább lenne Kyle alkalmas. Amúgy ő az egyetlen olyan szereplő, aki nagyjából ugyanazt a figurát hozza, mint az első évadban, és még jól ki is pattintotta magát hozzá, nem mondom, egyszerre kellemes látvány valahol az első két epizódban, de ugyanakkor eléggé pszichopata arckifejezése van, elhiszem róla, hogy bárkit ledarál egy faaprítóval szívfájdalom nélkül.

Csalódás – miért megy gallyra minden sorozat?!

A Lioness csapat ebben az évadban nem Lioness csapat (lioness sincs, inkább Lion), inkább a sokadik elitnek vagy gyors reagálású egységnek mondanám, nem a lioness beépítése és kihozásáról szól a történet, ezért mintha maga a csapatkarakter is szétesett volna.

Bobby nekem az első évadban teljesen más volt. A másodikban a ripacskodásig nyomta a kemény, leszbi katona csajt. Nem értem, miért. A második évad első 5 epizódban annyi vehemens, alpári f*ck káromkodás hagyta el a száját, amit az első évadban szerintem összesen se. Nem is tudom, nem a vég nélküli b*zmegeléstől lesz valaki hiteles katona.

Fingós barátunk fizikumával nem tudom, mi történt, a pali az első évad után mintha felfúvódott volna. Erre helyezték az altesti poéngyáros karakterét, ami egy infantilis, utolsó utáni tinivicc – igen, a katona nonstop fingik, és ez A VICC. Vagy ennek kellene lennie... Agyam eldobom. Értem, hogy nem body shamingelünk, de ezzel a fizikummal és egészségi állapottal hogy lehetne egy különleges egység tagja?! Már rég leszerelték volna, gyakorlatilag futni nem tud, és a páncél nem tudja takarni a mellkasát a hasa miatt.

A Cruzt alakító színésznőre felpakoltak 10 kiló izmot, ami egyrészt jól áll neki, másrészt erősen maszkulin lett tőle. Az első évadban ő volt a központi szereplő, a másodikban nagyon nem, vagy csak nyomokban. A történet szerint az ő személyisége is szétesett, visszament a bázisra, sniper kiképzést kap. Bár ez érdekes vonal lenne, ezzel nem kezd semmit a történet, legnagyobb bánatomra.

Az eredeti tervek szerinti új lionessel (akinek a nevét sem tudtam megjegyezni, nevezzük Századosnak, mivel helikopter pilóta), akinek úgymond az árnyékát kell alakítania (értsd: védelmezi addig, ameddig a lioness végzi a feladatát, ahogy meginog, megöli; legalábbis ezt a parancsot kapja, de ezzel sem kezd semmit ez az évad), gyakorlatilag azonnal egymásra csavarodnak. Igen, ebben a sorozatban Joe és Kaitlyn (Nicole Kidman) karakterén kívül minden nő leszbikus. Értjük, köszi készítők. Már sztori sem kell, csak csajos szex.

Az egész sorozat valahogy a darabjaira zuhant. A hangsúly részben áttevődött az öltönyös figurákra (miniszter, irányítók, ügynökök) és a valódi színészekre, nagyágyúkra, akik amúgy jól hozzák ezt a vonalat. Akin nagyon meglepődtem, az Nicole Kidman. Az első évadban szerintem nem találta a karakterét, a másodikban remek lett, azt kell mondjam. A vörösről visszatalált a hiperszőkére, ez is jobban áll neki, igazi jégkirálynő.

Az mondjuk elég kemény jelenet volt, amikor a pénzmosó Carrillo kiiktatja a saját testvérét, mert az USA kormánya ezt kéri tőle, és „partneri együttműködést” ajánl... (Mivel a fenyegetés a kínai befolyás, nem a drogbáró, hát nekem is felfordul a gyomrom.)

Morgan Freeman minden jelenete zseniális, ezekben nem unatkozom, csak amit a félhomályos irodákban kitalálnak, az nincs katonailag kivitelezve, vagyis épphogy.

A valóságban Joe már rég nem operatív ügynök lenne, hanem irodista. Nem világos, miért küzd annyira, hogy kimehessen a tűzvonalba, nyilvánvalóan nem oda való. A családját tekintve a fókusz most inkább a férjén és Joe-n van, a két tinilány háttérbe szorult, ez nem rossz módosítás.

Neal, az agysebész férj az évad vége felé mutat némi tököt is, de ugyanakkor proli, vulgáris és durva is egyszerre, nekem ez nem jön be, az eddig megismert karaktertől nagyon idegen.

Az utolsó rész utolsó 10 percét nehezen bírtam végignézni, inkább léptettem. Lőnek, Joe összeroppan, lőnek, Százados vérzik, lőnek, sorra kilövik az irániak a lioness csapattagokat, Joe mereng a napfényben, lőnek, Cruz a Századost védelmezi, lőnek, Bobby megsérül, lőnek, felmentőegység befut. Boldogság van, csaknem statisztika lett az egész egységből. Kicsit összehangolatlannak tűnt ez a baromi fontos határsértő, atomtudós likvidáló akció.

Remélem, a harmadik évad ennél valami izgalmasabb és koherensebb történetet hoz. Bár nincsenek illúzióim.

akció | dráma | thriller

SkyShowtime (2024.11.01.)

Ahogy a CIA terrorizmus elleni harca egyre közelebb kerül hazájukhoz, Joe (Saldaña), Kaitlyn (Kidman) és Byron (Kelly) egy új Lioness ügynököt vesz fel, hogy beépüljenek egy eddig... több»

0