![]()
Az IMDb-n jelenleg 68%-on áll a The Housemaid, mégpedig 114 ezer szavazat átlaga alapján de érzésem szerint fog ez még lejjebb is menni idővel. A reális értékelése 60% (én pontosan ennyit is adtam rá az IMDb-n). Mi a gond vele, amitől nem négy csillagos (és nem 80% körüli)?
Az egyik gond a gyenge színészi alakítások sora, beleértve a két díva-színésznőt is: Amanda Seyfriedet és Sydney Sweeney-t. Egyikük karaktere egy gazdag kertvárosi családanya, másikuké pedig egy 10 évet börtönben letöltött bébiszitter. A gazdag háziasszony, aki felveszi bébiszitternek Sweeney kisasszonyt, kissé skizofrénnek tűnik, ám idővel rájövünk arra, hogy valójában csak megjátssza magát, és a háttérben sokkal súlyosabb konfliktusok állnak, melyeknek köze van a nagydarab, kigyúrt és macsós férjhez.
![]()
A film második fele átmegy akció-horrorba: és kapjuk a hajmeresztő túlzásokat meg a ferde illetve perverz jeleneteket. A legtöbb helyen thrillerként vagy pszichodrámaként szerepel, én pszicho-krimi-thrillernek mondanám.
Kissé hiteltelen, kissé túlzó, kissé logikátlan és nagyon-nagyon gyenge színészileg. A rendezés éppen elmegy: a vígjáték-rendező 63 éves Paul Feig kipróbálta most magát egy új műfajban, bár egyúttal ki is derült, hogy ez nem az ő világa. A film legvégére egy nagy csattanót próbálnak összehozni, de inkább csak kísérlet marad a dologból, mert rendőri eltussolásra épül, ami vérszegény indoklás a valóságban.
Sokan Sydney Sweeney miatt méltatják az egészet, de az az igazság, hogy túl sok színészi kvalitást ezúttal sem mutat. Az értékelésem tehát 60% és három csillag. Tényleg nem ér többet.
Millie Calloway nemrég szabadult, most pedig nehézségei vannak, hogy munkát találjon, így egy ideig a saját autójában kénytelen élni. Hamarosan egy lehetőséget kap, amikor a... több»
Szereplők: Amanda Seyfried, Sydney Sweeney, Michele Morrone, Brandon Tyler Sklenar, Peter Colandro