Számomra David Fincher munkái képviselik azt a színvonalat, amit a thriller kategóriában elvárnék. Sajnos alig akad pár film vagy sorozat, amibe ne tudnék belekötni, vagy ne okozna valamelyik jelenete csalódást. Egyszerűen szólva mióta láttam a Mindhuntert, képtelen vagyok megbocsátani a Netflixnek, hogy nem készítették el a 3. évadot.
Nos, a Megoldatlan ügyek osztálya azt az érzést keltette bennem, mintha ezzel akartak volna kárpótolni a Mindhunter miatt. Maga a forgatókönyv alapja elég hasonló: elrejtett nyomozati osztály, karakteres nyomozópáros, érdekfeszítő rejtély(ek), karót nyelt felettes. Azért mondom azt, hogy "jól bevált sablon", mert a Mindhunter és a Kék könyv-projekt után ez a 3. sorozat, amire ráhúzható ez az alapkoncepció, és ennek ellenére tud újat mutatni (azt azért megemlítem, hogy nem nehéz kitűnni egy-egy jobb sorozatnak a mostani összedobott, egyszer fogyasztható sorozatok közül).
Tehát részemről szólva ami igazán jóvá tette ezt a sorozatot, az a jól működő forgatókönyv volt, ami le sem tagadhatná, honnan inspirálódott, és habár a megvalósítás hagyott kivetnivalót maga után, ez tényleg egy kifejezetten izgalmas sorozatra sikerült.
Amiért 4 csillagot kapott, az a benne rejlő "költői" túlzásoknak köszönhető, az, hogy minden főbb karakternek van valami modern kori öndiagnózisú betegsége, és ez valahogy folyamatosan kering minden részben, azt a hatást keltve, mintha rám akarná kényszeríteni, hogy megértsem a karakterek szenvedéseit, ezzel keltve empátiát bennem, de ez inkább hat irritálóan egy idő után.
Szóval csak arra akarok célozni, hogy habár ez a sorozat normális módon célozta meg az érzékenyítést, eltúlzottnak érződött. Az pedig, hogy a főnyomozó mekkora bunkó, minden 5. percben van rá valami utalás vagy közvetlen beszólás. Van benne ez az ismétlődő, mondhatni valós munkahelyi kapcsolatfejlődés, ezt szintén szükségtelennek éreztem.
Illetve a negatívum részt azzal zárnám le, hogy több megoldatlan ügyet vártam, elvégre a címből erre lehet következtetni, ebben a formában a 9 rész szintén eltúlzottnak érződött, és enyhén befejezetlennek tűnt. Ha netán lenne 2. évada, biztosan meg fogom nézni, viszont a másik két említett sorozatot sokkal inkább ajánlanám.

dráma | krimi | misztikus | thriller
Carlt, az egykori profi nyomozót bűntudat gyötri egy támadás után, amelynek következtében társa lebénult, egy másik rendőr pedig meghalt. Munkába való visszatérésekor Carlt... több»
Szereplők: Matthew Goode, Kelly Macdonald, Clive Russell, Shirley Henderson, Kate Dickie