2026.02.19 23:38 Br623 Olvasottság: 297x
0

A család biztonság. Börtön, de biztonság.

Egy különleges moziélményben volt ma részem, megnéztem ezt a filmet, ami után egy közönségtalálkozót tartottak a két főszereplővel és a rendezővel. Holtai Gábor (a rendező) elmesélte, hogy évek óta dolgoztak ezen a filmen, és nulla támogatásból sikerült leforgatni, igazából nagyon sok minden a szerencsén múlt. 2024-ben történt a forgatás, ahol a színészek és szinte az egész stáb szívességből vett részt, hogy megfilmesíthessék Veres Attila forgatókönyvíró remek történetét. Amikor kész lett a film, a rendező szerint pocsék volt az utószinkron, de valahogy a sors hozta, hogy egy cseh hangstúdió a szárnyai alá vette a hangzást, és profi munkát végeztek rajta.

A hazai premier előtt már nemzetközi szinten is voltak vetítések és többek között a spanyolok, görögök is elismerően nyilatkoztak róla. Érdekesség, hogy Gryllus Dorka és Simon Kornél a filmben párt alkotnak, sőt, saját gyermekük, Soma szintén szereplő. Zsurzs Kati is látható pár rövid, de groteszk módon vicces jelenetben.

A család biztonság. Börtön, de biztonság.

Lovas Rozi és Molnár Áron azért mostanában politikai nézeteik miatt is szem előtt vannak, és a film is értelmezhető egyfajta rendszerkritikaként is. De politikai hovatartozástól függetlenül is hatalmas mondanivalója van, és nem feltétlenül fogja mindenki megérteni ezt az üzenetét is, én azt mondom, hogy nézze meg az is nyugodtan, aki esetleg nem szimpatizál Áronnal.

Érdekesség még, hogy a film elején, aki köhög a buszon és a film végén a piás hajléktalan maga Veres Attila. Sőt, Holtai Gábor is feltűnik egy jelenetben.

Lovas Rozi Ritája, vagyis Szilvije olyan karakterfejlődésen megy keresztül, hogy az döbbenetes. A film végén pedig az történik, amire nem számítottunk volna.

Ha megtehetitek, nézzétek meg moziban, ezzel is támogatva ezt a csapatot, élőben is akkora izgatottsággal meséltek az egész filmről, a forgatásról, az álmuk megvalósulásáról, hogy én is magaménak éreztem kicsit az egész folyamatot. Nagyon drukkolok nekik, hogy sikeres legyen a produkció.

thriller

Egy fiatal nőt, Ritát egy ismeretlen család elrabolja az utcán. A gyanús Árpád család lakásában tér magához, és makacsul azt állítják, hogy ő valójában Szilvi, a rég... több»

0