![]()
Az Oak Street vége számomra egy kellemes, de nem hibátlan filmélmény volt. Az alapötlet kifejezetten érdekes és kreatív: egy hétköznapi család hirtelen teljesen elképzelhetetlen, veszélyes helyzetbe kerül, ami jó lehetőséget ad az izgalmas jelenetekre és a családi konfliktusok bemutatására is. A film atmoszférája sokszor erős, és több feszült jelenet is jól működik.
Hirdetés
Anne Hathaway szerintem a film egyik legerősebb pontja. Hitelesen alakítja az anyát, aki egyszerre próbál erős maradni és megvédeni a családját. Ewan McGregor is jól hozza a szerepét, bár az ő karaktere néha kissé bosszantó döntéseket hoz. Kettejük között működik a dinamika, és el lehet hinni, hogy egy problémákkal küzdő házaspárt alakítanak. A gyerekszereplők, Maisy Stella és Christian Convery is fontos részei a történetnek. Jó, hogy nem csak egyszerű „megmentendő gyerekek”, hanem saját személyiségük és reakcióik vannak. Néha azonban úgy éreztem, hogy bizonyos jelenetekben túl sok figyelmet kapnak, miközben inkább a film fő történetére és a veszélyes helyzetre lettem volna kíváncsi.
![]()
A film legnagyobb hibája számomra, hogy nem használja ki teljesen az eredeti alapötletében rejlő lehetőségeket. Egyes történetszálak kidolgozatlannak érződnek, és a befejezés is hagyhat maga után hiányérzetet. Ennek ellenére a film végig szórakoztató, feszült és látványos tud maradni.
Összességében Az Oak Street vége egy jó, izgalmas családi sci-fi/kalandfilm, remek színészi alakításokkal, de néhány kihagyott lehetőséggel. Nem tökéletes, de mindenképpen érdemes megnézni. Értékelés: 7/10
54 Az Oak Street vége (2026)
Egy rejtélyes kozmikus esemény kiragadja az Oak Streetet a kertvárosi környezetéből, és ismeretlen helyre sodorja. Egy család hamar rájön, hogy a túlélésük azon múlik,... több»
Szereplők: Anne Hathaway, Ewan McGregor, Christian Convery, P. J. Byrne, Maisy Stella