2025.05.03 11:58 Creepy Woods Olvasottság: <100x
1

Miért pont velem b*sz*kodtok?

Ha rövidebbet akarsz olvasni akkor ugorj innen lentebb a nagybetűkkel írt "rövid verzió" felirathoz! :)

Te vagy a Férfi, aki minden határomon keresztülvágyik, behódolt benned lévő szándékaim végtelensége vagy. Bevonzott világodban szerelmem felülemelkedik a mindenségen és szerelmedben halhatatlan marad.

Miért pont velem b*sz*kodtok?

Léteznek olyan emberek, akik morális skrupulusok nélkül, puszta élvezetből okoznak fájdalmat másoknak, és a világ tele van elrejtett szörnyetegekkel.

A film nihilista, és ezt intelligensen és részletesen pakolja egymásra a történet, amelytől igencsak szaftos és élvezetes.

Oda-vissza vagyok, végérvényesen imádom! Többször láttam, és még fogom. Nem klisékövető, inkább váratlan és szokatlan, mégpedig többször. Nem mentes a gore jelenetektől, mégsem visszataszító, mert leleményesen kivitelezi.

Több érdekfeszítő vagy szokatlan párbeszédet tartalmaz. A felépítése pörgős, mégis fokozatos, egyre kíváncsibb az ember, hogy mi miért van, és hova vezet, és kiválóan bánik a feszültséggel. Elégedetten nyugtáztam a befejezést is. :)

A ragadozóból áldozat lesz, de csak egy rövid időre, mielőtt a valódi ragadozó felébred... Ugye milyen ízletes?

Hideg nyitású: még a főcím előtt feszültségkeltően megmutatnak egy fontos jelenetet: "Emma él" – aztán elkezdődik a történet. Első találkozásom a főszereplővel: Luke Evans-szel, aki több mint telitalálat erre a szerepre, alakítása frenetikus. Naná. :)

Megjegyzés: tetszetősnek találom, hogy Luke karakterének a neve nem derül ki. Végig sofőrként utalnak rá, de nekem ez nem szimpatikus elnevezés, ezért én "a férfi" vagy "a főszereplő" jelzővel illetem. Annyi derül ki, hogy érdekes neve van és ez a filmben fordulatot eredményez.

A japán származású Ryuhei Kitamura rendezte ezt a nem átlagos, amerikai horror-thrillert.

A fiatal és szép Bettyt (Laura Ramsey) és szerelme, a vonzó küllemű, érett férfi (Luke Evans) leparkolnak kis utánfutójukkal a Highwayman Hotel elé.

A férfi kivesz egy szobát, ekkor tűnik fel a hoteligazgatónak a szokatlan neve. A férfi annyit fűz ehhez, hogy történelmi név, amelyet apjától kapott.

A kivételesen intelligens férfi számára Betty pótolhatatlanul fontos, védelmezi, megérti, és nagyon szerelmes belé – csak hát a szeretete kicsit sem átlagos. Mindent megtesz a nőért – kivéve azt a bizonyos egyet. A szobában igen különös párbeszéd hangzik el köztük.

A pár elindul kocsival vacsorázni egy kis étterembe. Beállít egy rablóbanda, s az egyikük, az erkölcstelen és agresszív Flynn (Derek Magyar) erőteljesen provokálni kezdi őket. Kedvesére hallgatva a férfi szokatlan önuralmat tanúsít. A helyzetet a bandavezér, Hoag (Lee Tergesen) menti meg, elvezeti Flynnt az asztaltól.

RÖVID VERZIÓ

Betty (Laura Ramsey) és párja (Luke Evans) elindul vissza a hotelbe, de az elfajzott Flynn (Derek Magyar) leszorítja őket az útról, és fogságba ejti őket egy benzinkút pincéjében. A fején megsérült férfi ekkor tér magához.

A termetes Ethan (Brodus Clay), aki a bandavezér öccse, "vigyáz" a túszokra. Ezzel párhuzamban Flynn elkezdi kipakolni a csomagtartót. Eközben Betty ezzel egy időben teljesen szokatlan módon meghal.

Ezután Flynn a csomagtartóban egy fadeszka mögött egy megkötözött fiatal lányt talál: Emma Ward-ot (Adelaide Clemens). Eközben a megvadult férfi kiszabadítja magát, és váratlant cselekszik.

Ez a fordulat nekem nagyon tetszik! Izgalmas, és a főszereplő még vonzóbbá válik számomra. Bettyért a férfi csak egyetlen dolgot nem volt képes megtenni: elengedni Emmát, akire amúgy a szerelmes nő feleslegesen féltékeny volt, mert a férfinek Betty volt "az ő egyetlen földi java minden ember közül." Elmondta ezt neki az autóbaleset előtt, de sajnos hiába.

Emma Ward nem sír és nem könyörög. Fiatal, de okos, vad, tettre kész, és elszántan küzd. A banda megtudja a tévéből egy híradó által, hogy Emma egyetemi diák, és a Ward Kiadó örökösnője, aki eltűnt egy bulin történt kegyetlen és véres mészárlás során.

Emmát nagy erőkkel keresi a hatóság, és 2 millió dollár jutalom jár bármely nyomravezető információért, amely elvezet hozzá. Minden más megvilágításba kerül a banda számára. Emma ismét túsz...

Ethan halála még inkább nem hiábavaló, és ennek oka egy ördögien beteg és totálisan bizarr jelenet, amelyet imádok, mert teljesen innovatív és zseniális ötlet. Luke Evans iszonyat jól alakítja. A banda elhatározza, hogy elintézi a férfit. Ő azonban először pont Hoagot (Lee Tergesen), a bandavezért vadássza le.

Amikor Emmával beszélget a kíváncsi Amber (Hoag lánya és Denny csaja – Lindsey Shaw), akkor Emma visszaemlékszik, hogy a férfi milyen próbatétel elé állította. Ez egy kulcsjelenet, és engem lenyűgöz.

Beszélgetésük közben rávilágít a film, hogy Emmán ugyanott és ugyanolyan varrat van, mint Betty-n volt. Ez a film vége felé nyer meglepő értelmet.

A férfi levadássza Ambert, de életben hagyja, a nőnek mégis egy váratlan fordulattal megpecsételődik a sorsa. A többiek: Flynn, Tamara (Hoag nője – America Olivo) és a már alig élő Denny (Beau Knapp) kocsiba ülnek Emmával együtt. Jön a tipikus "oké, megvan a kiút, most már minden rendben lesz".

Dennyt kiteszik egy kórház előtt, majd a Highwayman Hotelbe mennek, ahol Flynn a férfi hitelkártyáját használja, s azon a hoteligazgató felismeri azt a bizonyos szokatlan nevet, így amikor a csipetcsapat elfoglalja a szobát, értesíti a seriffet.

Míg a kiérkező seriff elvonja Flynn és Emma figyelmét, főszereplőnk a fürdőszobában elkezdi fojtogatni Tamarát, ugyanekkor Flynn elsüti fegyverét, ezért a férfi leáll, és kimászik az ablakon, ahol beosont.

Emma és Flynn megtalálja az ájult Tamarát, aki váratlanul vesz egy nagy levegőt, mire Flynn ijedtében lelövi. (Tulajdonképpen morbid, két társát is ő ölte meg végül, és nem a főszereplőnk.) Emma kirohan, Flynn utána szalad, ám a férfi elüti.

Emma, mint a film elején, eszeveszett rohanásba kezd, ám végül a roncstelepen megáll, szembeszáll a férfival, aki szokatlanul reagál erre. Megérkezik Flynn is, és váratlan fordulatok eredményeként Emma túléli.

Ezzel koránt sincs még vége, a film lezárása engem teljes mértékben kielégített, és méltó az egész filmhez. Nézd meg, és kiderül minden, ami homályos vagy titok maradt! :)

horror | thriller

Egy kegyetlen gyilkos banda elrabol egy gazdag párt, azonban csakhamar megdöbbenve tapasztalják, hogy túl hamar hittek a könnyű zsákmányban.   több»

1