59% 30 szavazat
Ágrólszakadt úrilány

Ágrólszakadt úrilány

Ágrólszakadt úrilány
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
3
Képek (3)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Dr. Koltay Ádám menekül a városból. Noha ő az úri társaság kedvence, már megcsömörlött a társasélet ürességétől. A havasok tiszta, érintetlen világában sátorozik, de már első nap váratlan esemény történik: meg kell mentenie egy szakadékba zuhant fiatal lány életét. Hálából a lány meghívást kínál a közeli, zajos üdülőhely forgatagába, de Ádám inkább egy csókot rabol a lánytól. Éva bosszút esküszik, s kész mindenre, hogy megzavarja a férfi nyugalmát.

Rendező: Ákos Ráthonyi
Forgatókönyvíró: Lajos Pánczél
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1943.12.27.
Tolnay Klári
Tolnay Klári
 
2016.07.06 Phalanx

legújabb vélemény

Nagyon elegáns filmnek találom, ha egy találó szót szeretnék rá mondani. Tolnay Klári alakítása egyszerűen elnyűhetetlen. Ez az a film, amit szerintem minden generációnak érdemes megnéznie.

0
 
2015.06.16 hansi13

Igaz, hogy nem egy mai alkotás, de ettől függetlenül szerintem még ma is szórakoztató tud lenni. A története egy kissé lassú, kell hozzá némi türelem, viszont annyira egyedi a hangulata, hogy még sokáig megmarad az emberben.

0
 

Rendezte Ráthonyi Ákos fényképezte Makay Árpád ( belső felvételek) Fekete Ferenc (külsők), főszereplők Toronyi Imre, Raffay Blanka, Kőváry Gyula, Ölvedy Zsóka.Szerző: seamandarin

#1