70% 30 szavazat
80 nap alatt a Föld körül

80 nap alatt a Föld körül

Around the World in 80 Days
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
36
Szereplők (36)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Jules Verne halhatatlan regénye új feldolgozásban látható ebben a 2021-es sorozatban.
A napi rutinjának élő Phileas Fogg ezúttal ügyetlen és bizonytalan figuraként jelenik meg. A tűzrőlpattant Abigel 'Fix' Fortescue, a gazdag médiaörökösnő cikke döbbenti rá, mennyit változott a világ… Több


Rendező: Steve Barron
Író: Jules Verne
Ország: Németország, Franciaország, Olaszország
Premier: 2021.10.10.

Sorozat áttekintés

Ibrahim Koma
David Tennant
Leonie Benesch
Ibrahim Koma
David Tennant
Leonie Benesch
 
2022.10.04 Robinson76

legújabb vélemény

Egy újabb újragondolás

A legnagyobb különbség a méltán híres regény és az újragondolt sorozat között, hogy itt nem a Scotland Yard nyomozója, hanem egy befolyásos brit újság tulajdonosának lánya az, aki csatlakozik Fogg uraság mellé, hogy élete nagy sztoriját megírhassa. Aki szereti a tisztességes, de semmi extrát be nem vállaló sorozatokat, a brit gyarmatbirodalom életképeit és a tradicionális történetmesélést, azoknak még tetszetős is lehet a széria, de amúgy sajnos elmarad a várakozásaimtól. A három főszereplő szerethető, a jelmezek korhűek, és a tájak gyönyörű hátteret biztosítanak a sztorinak, de van úgy, hogy a részek között csak nagy időkülönbségekkel leküzdhető távolságok vannak, ami bizony zavaró lehet a folytonosságot tekintve. Ráadásul az évad úgy ér véget, hogy egy másik klasszikus Verne-regény történetét veszi fel a második évadra, így viszont amolyan felvezető évadként nem biztos, hogy sok értelme volt elkészíteni. Mégis be kell vallanom, hogy kíváncsivá tesz, hova vezet majd ez az egész.

0
 
2022.09.06 Dorkateo

80 nap alatt a Föld körül

Újabb feldolgozása Jules Verne halhatatlan regényének. Ezúttal sorozatként láthatjuk, modern köntösben. Kellemes film, bár cseppet sem korhű, és persze az izgalom kedvéért új kalandokkal átszőve. Nem mondom, hogy Verne forogna sírjában, de csóválná a fejét, az biztos.

0