A majmok serege, amelyet Robin a film végén hív, hasonlóságot mutat a DC Comics karakterével, Chimp nyomozóval.
Amikor Robin furulyával játszik a két kis majommal, a dallam Batman (1966) témájának kezdő része.
Az utolsó csatában a majom- és denevérhadseregek egyesülve mega-Batmant hoznak létre, amelynek megjelenése közvetlen tisztelgés Batman eredeti jelmezének a Detective Comics korai kiadásaiból.
A filmben újra együtt játszik Wanja Gerick és Michael Pan, akik Ninja Kait és Lord Chent szinkronizálják a Ninjagoban.
A német változatban Batmant Peter Flechtner szinkronizálta. Peter Flechtner Ben Afflecket Batmanként szinkronizálta a Batman Superman ellenben és az Igazság Ligájában.
Az AnimeJapan 2018 konferencia „Ninja Batman” eseménynek adott otthont 2018. március 25-én, vasárnap Ai Kakuma, Macskanő hangjával.
Az angol nyelvű szinronszínészek között Roger Craig Smith szerepel Batmanként, Tony Hale mint Joker, Grey Griffin Macskanőként, Tara Strong Harley Quinnként és Poison Ivyként, Fred Tatasciore Gorilla Groddként és Deathstroke-ként, Jurij Lowenthal Robinként és Vörös Sisakként, Adam Croasdell Nightwing és Alfred, Will Friedle mint Vörös Robin, Tom Kenny mint Pingvin és Eric Bauza Kétarcú.
A filmben megjelenő Batman hajója a 15. században épült koreai Geobukseon ("teknőshajó") mintájára készült.
A jelenet, melyben Grodd kombinálja a gépeket, majd később Joker egy óriási harci robottá egyesíti azokat, utalás lehet a Super Sentai vagy a Mighty Morphing Power Rangers amerikai változatára, ahol elindulnak különálló robotjaikkal, majd egyesülnek egy Megazorddá.
Poison Ivy két kisállat-szörnye kínai írást hordoz a fején: az egyik jelentése "méreg", a másik egy buddhista istenség nevének első karaktere, amelyet Uesugi Kenshin használ a szalagcímein.
A Batman Ninja 2018. május 8-i, amerikai videón történő megjelenése előtt a Warner Bros. Home Entertainment egy különleges, két éjszakás eseményt rendezett New Yorkban, amely különleges vetítést tartalmazott május 1-én és 2-án.
A karakterek bemutatását azután, hogy Batman megérkezik a feudális korszakba, a JRPG (Japanese Roleplaying Games) Boss Bevezetés ihlette.
A denevéreket Kínában, és ezért a feudális Japánban, továbbá más kínai hatású országokban a jó szerencse szimbólumának tekintik a "denevér" és a "szerencse" szavak írás- és kiejtésbeli hasonlósága miatt.
Amikor Macskanő a feudális korban először találkozik Batmannal, a bábu, amellyel felhívja a figyelmét, a "maneki-neko" fekete változatára hasonlít. A hagyományos (fehér) macskaszobrok felemelik mancsukat, és intenek, hogy szerencsét hozzanak.