69% 30 szavazat
Angyalcsinálók

Angyalcsinálók

The Angelmakers
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
8
Szereplők (8)
2
Képek (2)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Költői hangvételű dokumentumfilm egy csöndes, tiszazugi faluról, Nagyrévről és lakóiról. Amellett, hogy megismerjük a falubeliek mindennapi életét, a filmben megszólaló szereplők beavatnak minket a falu tragikus múltjába is. Lassanként kirajzolódik előttünk az 1929-ben kipattant ügy, a légypapírból kiáztatott arzénnel már évek óta folytatott gyilkosságok háttere, egyes esetei, a szinte kivétel nélkül női elkövetők lehetséges indítékai, a nyomozás és a vallatás körülményei, az egész ügynek a falu akkori életére tett hatása. A történelmi tények kutatása és feltárása helyett a film sokkal inkább a személyes emlékekre és vélekedésekre helyezi a hangsúlyt. A múltról és a… Több

Rendező: Astrid Bussink
Ország: Egyesült Királyság, Hollandia, Magyarország
Premier: 2005.11.24.
 
2019.07.09 EDUARD98

legújabb vélemény

Szerintem egyszerűen nem túl szerencsés dokumentumfilmet ennyire rövidre venni. Túl sok megválaszolatlan kérdés maradt meg bennem. Minden esetre a film kiváló hangulat a mindenért kárpótolt.

0
 
2015.10.29 Roman

Amennyire rövid, annyira ütős film. Engem legalábbis teljesen letaglózott. Azt nem tudom, hogy a film háttere mennyire valós, azt azonban hozzátenném, hogy én próbáltam fenntartásokkal fogadni a történetet, mindhiába. Teljesen a hatása alá kerültem.

0