Gene Roddenberry
0

Szül.: 1921. augusztus 19., El Paso, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Elhunyt: 1991. október 24., Santa Monica, Kalifornia, Egyesült Államok

Adatlap
50
Filmográfia (50)
Díjak
12
Érdekességek (12)
Képek
Kapcsolat
Hozzászólások

Érdekességek(12)

Űrszekerek VI - A nem ismert tartomány (1991) A film elkészülte után nem sokkal halt meg Gene Roddenberry, ezért a filmet az ő emlékének ajánlották.
#1
Űrszekerek VI - A nem ismert tartomány (1991) Gene Roddenberry a film nyers vágását látva elégedetlenségét fejezte ki a filmben látható klingonok kapcsán. Szerinte ugyanis a klingonok egyszerű gonoszokként lettek bemutatva, a film pedig mellőzte, hogy bemutassa társadalmukat és saját kulturális nézőpontjukat. Leonard Nimoy később elismerte, hogy Roddenberry-nek igaza volt. A Star Trek: Az új nemzedék és a Star Trek: Deep Space Nine sorozatok néhány epizódja aztán pótolta ezt a hiányosságot, és igen jelentősen kibővítette a klingonokkal kapcsolatos ismereteinket.
#2
Star Trek - A végső határ (1989) Eredetileg Spock és McCoy is Sybok oldalára állt volna. Leonard Nimoy és DeForest Kelley azonban ellenezték ezt, mondván a karaktereik sosem árulnák el Kirk kapitányt. Gene Roddenberry egyetértett velük.
#3
Star Trek 4 - A hazatérés (1986) Gene Roddenberry örömmel hallotta, hogy a film időutazós történet lesz, mivel az egyik filmben ilyen tervezet volt. Roddenberry régóta vágyott egy olyan történetre, amelyben a legénység visszamegy az időben, hogy megállítsa John F. Kennedy elnök meggyilkolását, ám Harve Bennett úgy érezte, hogy egy ilyen történet nem lenne normális a közönség számára, tudva, hogy egy ilyen történelmi eseményt nem lehet megváltoztatni.
#4
Űrszekerek II: Khan haragja (1982) Gene Roddenberrynek tanácsadói pozíciót ajánlottak fel. A Paramount nyilvánvalóan a Star Trek: A mozifilm (1979) állandó gyártási késedelmei és a költségvetés túllépése, valamint a forgatókönyv folyamatos átírása miatt hibáztatta Roddenberryt. Míg a stúdió nyitva hagyta, hogy elkészítse a filmet, azzal a feltétellel, hogy kevésbé gyakorlati szerepet vállal és megosztja a produceri szerepét Jon Povill-lel, aki az előző film társproducere volt, Roddenberry elutasította az ajánlatot, így teljesen eltávolították a filmben való aktív részvételtől.
#5
Űrszekerek (1979) Gene Roddenberrynek annyira tetszett a Jerry Goldsmith által komponált főtéma, hogy a Star Trek - Az új nemzedék (1987) című sorozat főcímének is megtette.
#6
Űrszekerek (1979) Persis Khambatta nagyon érzelmessé vált, amikor a fejét leborotválták a szerepe miatt. Egy ideig dobozban tartotta a haját, és arra kérte Gene Roddenberryt, hogy kössön biztosítást arra az esetre, ha a haja nem nőne vissza. Megtette.
#7
Űrszekerek (1979) A végső jelenetek átírása során a stúdió vezetői összevetették a véleményüket Gene Roddenberryvel a szkript befejezéséről, és úgy vélték, hogy az élőgép fogalma túl messzire ment. A vezetők konzultáltak Asimovval: ha az író úgy dönt, hogy egy érzékeny gép megbízható, akkor a vége megmaradhat. Asimov imádta a végét.
#8
Űrszekerek (1979) Gene Roddenberry azt akarta, hogy Alan Dean Foster írja a film végső forgatókönyvét, ám Harold Livingston túl tapasztalatlannak tartotta, és megpróbálta felvenni Steven Bochcot, aki nem volt elérhető; aztán Michael Ciminot, akit nem érdekelt; majd Bill Nortont, aki kezdetben elfogadta a felkérést, ám az túlmutatott a képességein. Végül Livingston maga végezte el a munkát, viszont nem értett egyet Roddenberryvel az átírásokkal és más kérdésekkel kapcsolatban, ezért kilépett, ám többször vissza is tért.
#9
Űrszekerek (1979) A színészek frusztrálónak találták a filmen való munkát, mivel úgy érezték, hogy nem olyan karaktereket fognak játszani, amelyekről tudták, hogyan kell alakítani. Gene Roddenberry szintén csalódott volt, mert a filmnek nem olyan volt a története, amilyet szeretett volna.
#10
Űrszekerek (1979) A kommunikátorokat radikálisan megváltoztatták, mivel az 1970-es évekre az elektronika mikro-miniatürizálása meggyőzte Gene Roddenberryt, hogy a televíziós sorozat nagyméretű kézi készülékei már nem hihetők. A csukló alapú kialakítás mellett döntöttek azzal a feltétellel, hogy különböznie kell az órától, amelyet Dick Tracy évtizedek óta használt.
#11
Űrszekerek (1979) Gene Roddenberry ötlete volt, hogy a vulkániak a saját nyelvükön beszéljenek. Mivel az eredeti vulkáni jeleneteket angol nyelven forgatták, szükségessé vált az újraszinkronizálás.
#12