Sofia Coppola
3

Szül.: 1971. május 14., New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok

Adatlap
44
Filmográfia (44)
13
Díjak (13)
22
Érdekességek (22)
33
Képek (33)
Kapcsolat
Hozzászólások

Érdekességek(22)

Csábítás (2017) Elle Fanning másodszor, míg Kirsten Dunst negyedik alkalommal dolgozott együtt Sofia Coppola-val.
#1
Csábítás (2017) Sofia Coppola negyedik alkalommal dolgozott együtt Stacey Battat jelmeztervezővel.
#2
Csábítás (2017) A Csábítás című film előzeteséből tudni lehet, hogy a két főszereplő, Kirsten Dunst és Colin Farrell forró szexjelenetben gabalyodik össze. A színésznő legutóbbi interjújában elárulta, hogy nagyon nem szeret kamerák előtt szexelni, de ezúttal szerencséje volt: Sofia Coppola rendező gyorsan lezavarta a dolgot. „A férfi rendezők szeretik több szögből, aprólékosan kicentizve fölvenni az ilyen jeleneteket, van, amikor napokig is eltart – mesélte Dunst. – Sofia viszont nem cicózott, azt mondta, fiúk, lányok, essünk neki, és legyünk túl rajta. Így nem is volt olyan kínos, mint lenni szokott.”
A Csábítás főhőse egy sebesült katona, akit az amerikai polgárháború idején egy leányiskolában tartanak fogva. Mind a nevelőnők, mind a növendékek megpróbálják behálózni, aminek drámai következményei lesznek. Dunst és Farrell mellett Nicole Kidman a harmadik húzónév a filmben. (UIP-Duna)
#3
Csábítás (2017) A regényben és az 1971-es filmben is volt egy Hallie nevű fekete karakter, aki kimaradt Sofia Coppola filmjéből. A rendezőnő azzal indokolta a döntését, hogy a rabszolgaság, mint téma túl nagy falat lett volna, s ő inkább a többi női karakterre szeretet volna koncentrálni.
#4
Csábítás (2017) Sofia Coppola a második nő, aki rendezőként megnyerte az Arany Pálmát. Az elsőt 1961-ben Yuliya Solntseva kapta a "Lángoló évek" című munkájáért. Ennek a forgatókönyvét A. Dovzsenko (Föld, Scsorsz) írta.
#5
Csábítás (2017) Sofia Coppola már korábban is szeretett volna együtt dolgozni Nicole Kidmannal, először úgy volt, hogy A kishableány élőszereplős változatot forgatják majd együtt, ám mivel ez végül nem valósult meg, Coppola új projekten kezdett el gondolkodni. A Csábítás forgatókönyvének írásakor már Kidmant képzelte el a főszerepben.
#6
Csábítás (2017) Sofia Coppolanak volt némi összetűzése Kirsten Dunst-tal, ugyanis azt szerette volna, ha a színésznő lefogy pár kilót a szerep kedvéért, ő azonban erre nem volt hajlandó.
#7
Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész (2011) Sofia Coppola szívesen elvállalta volna a film rendezését, azzal a kikötéssel, hogy csak egy részt készít el. A Summit azonban a franchise záróepizódját két részesre tervezte, így végül Coppola elesett a rendezés lehetőségétől.
#8
Marie Antoinette (2006) Az első Sofia Coppola-Kirsten Dunst film az 1999-es Öngyilkos szüzek óta.
#9
Marie Antoinette (2006) Sofia Coppola Axel von Fersen gróf kinézetét Adam Antról, a nyolcvanas évekbeli énekesről mintázta.
#10
Marie Antoinette (2006) Sofia Coppola filmjének cselekménye szerint Marie és Louis közötti konfliktus abból fakadt, hogy Louis tartott a szextől, holott a valóságban fitymaszűkülete akadályozta meg abban, hogy együtt háljon hitvesével. A műtétet követően azonban minden megoldódott, és közös gyermekük is született.
#11
Elveszett jelentés (2003) Scarlett Johansson nem akarta, hogy alsóneműben filmezzék, de Sofia Coppola végül meggyőzte a színésznőt.
#12
Elveszett jelentés (2003) Sofia Coppola a forgatás napjáig nem volt biztos benne, hogy Bill Murray meg fog jelenni, mert csak szóban egyeztek meg róla.
#13
Elveszett jelentés (2003) Sofia Coppola a főszerepet egyenesen Bill Murraynek írta. Bevallása szerint, ha a színész nem vállalta volt a szerepet, akkor inkább el sem készítette volna a filmet.
#14