2017.01.14 16:46 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

A nagy nevek ellenére is csak középszerű

Grace Kelly munkásságát eddig még nem volt alkalmunk megismerni, csupán a róla nemrégiben készült (nem éppen jól sikerült) életrajzi jellegű filmet láttuk Nicole Kidman főszereplésével, így mindenképpen kíváncsi voltam arra a filmjére, amelyért megkapta az Oscar-díjat. Sajnos azonban a történet alulmaradt az elvárásaimmal szemben. Már a cím is félrevezető, hiszen úgy, hogy a film megnézése előtt nem ástam bele magam mélyebben a történetbe, az első 10 perc után, amikor megkezdődnek a filmbéli darabhoz a szereplőválogatások, azt gondoltam, hogy majd vidéken rábukkannak egy kezdő, de annál tehetségesebb színésznő jelöltre, akit sztárrá tesznek. Ennek ezonban köze nem volt a valósághoz, s maga a Vidéki lány kifejezés is csupán egyetlen egyszer hangzik el a sztoriban.

A film tehát nem egy sikertörténet (bár, bizonyos értelemben mégis), hanem három ember személyes drámája, amelynek középpontjában a Bing Crosby által alakított Frank áll, aki az elejétől fogva az orránál fogva vezeti a másik két főszereplőt és sikeresen mozgatja úgy a szálakat, hogy mind Georgie-ban, mind Bernie-ben felébreszti a kölcsönös ellenszenvet egymás iránt, így ő maga kellő távolságban tud belesüppedni a félelmeibe és a szorongásaiba. Erről szól az első egy és negyed óra, aztán 180 fokos fordulatot vesz a történet és hirtelen kapunk egy félbehagyott és kibontatlan szerelmi szálat (aminek ilyen formában semmi értelme nem volt), s a végén egy kiszámíthatatlannak szánt (de sajnos annál kiszámíthatóbb) végkifejletet következik.


A nagy nevek ellenére is csak középszerű

A film legnagyobb hibája, hogy olyan témát boncolgat, amelyeből egy nagyon jó, vagy akár katartikus történetet is kihozhatott volna, csakhogy a fontosabb szálak elvaratlanok maradtak (péládul az, hogy a sztori szerint William Holden karakterének kezében van végig az irányítás, azonban az aki valójában mozgatja a szálakat az Frank Elgin). Hiába a nagy nevek, az összkép minden drámaisága ellenére középszerű lett.

dráma | zenés

Frank Elgin egykor népszerű énekes-színész volt a Broadwayen, de ma már csak árnyéka önmagának, és alig emlékeznek rá az emberek. Egy fiatal rendezõ, Bernie Dodd azonban mindig... több»

0